• DOLAR 32.37
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.441
  • ...
ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Kalkan: Kudüs’e destek verenler izzet ve şerefle anılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci ABD'nin şer planına tepki göstermek amacıyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda "Kudüs Bizimdir" ve İstanbul Yeni Kapıda "Büyük Kudüs Mitingi"nin ehemmiyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan ÖĞ-DER Siirt Şube Başkanı Murat Kalkan, Selahaddini Eyyubi’nin en önemli başarısının diyar diyar gezerek Müslümanlar arasındaki birliği sağlaması olduğuna dikkat çekti

Şubat ayının öncelikle Müslümanlar tarafından şehadet ayı olarak kabul edildiğini hatırlatan Kalkan, bu ayda şehadet şerbetini içen Malcom X, İskilipli Atıf Hoca, Hasan El Benna ve Metin Yüksel'in şehadetlerini kutlayarak rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Bu yeni bir haçlı seferidir

Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesinin, sadece Filistinlilerin değil tüm İslam ümmetinin meselesi olduğunu belirten Kalkan, “Trump tarafından açıklanan sözde Ortadoğu Barış Anlaşması, aslında yeni bir haçlı seferidir. Haçlı seferi olduğu zaman Selahaddin-i Eyyubi çıkmış ve haçlıların planlarını alaşağı etmiş, Filistin’i geri almıştı. Filistin defalarca işgal edilmiş, ama neticede Allah'ın izni ile bir Müslüman çıkıp kâfirlerin ellerinden geri almıştır, bizler bunun bilincindeyiz. Yapılan planlar, yüzyılın antlaşmaları, taslaklar ve tuzaklar olacaktır ama tuzak kuranların en hayırlısının Yüce Allah olduğunu unutmamamız gerekiyor. Birilerinin kurduğu planlar varsa da en büyük plan Allah'ındır. Öncelikle biz bunun bilincinde olmamız gerekiyor.” dedi.

İmanımdan vazgeçmediğim sürece Kudüs davasından vazgeçmem

Allah, kurduğu planları Müslümanların eliyle yapmak ister. Burada en önemli şey gündem ne olursa olsun mutlaka Filistin’in gündeme gelmesi gerekiyor.” diyen Kalkan, bu meselenin çok önemli olduğunu kaydetti.

Kalkan, “Bir toplantıda rahmetli Necmeddin Erbakan hocaya soruyorlar; ‘Hocam siz hep İstanbul'un Bizanslılar tarafından alınacağını söylüyorsunuz, yeni bir Pontus Rum Devletinin kurulacağını söylüyorsunuz. Oysa İstanbul'da beş asırdır ezan okunuyor, bu evham değilimdir? Erbakan hocam şu cevabı veriyor: ‘Endülüs’te tam sekiz asır boyunca ezan okundu ama şu an İspanya'nın elinde, öte yandan Nuri Pakdil ben İmanımdan vazgeçmediğim sürece Kudüs davasından vazgeçmem.’ diyor dolayısı ile bizim sürekli Kudüs’ü gündeme getirmemiz gerekiyor.” derdi.

Kudüs için ne yapmalıyız?

Kudüs sorununun konferanslarla Müslümanlara çok iyi anlatılması ve Kudüs’le ilgili araştırma merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade eden Kalkan, “Öte yandan mitingler düzenlememiz gerekiyor. Bu pazar günü Diyarbakır'da gerçekleştirilecek mitinge tüm Müslümanların icabet etmesi gerekiyor.  Bunun dışında Sakarya ve İstanbul'da çok büyük bir miting yapılacak, oraların dolup taşması gerekiyor. Müslümanların bu hizipçiliği bir köşeye bırakıp orada bir araya gelmesi gerekiyor. Kudüs ve Mescid-i Aksa davası dendiği zaman özellikle kimi İslami şahsiyetleri anmamız gerekiyor. Birincisi oranın fethini gerçekleştiren Hazreti Ömer (R.a.). Yine haçlıların Müslüman kanı akıttığı bir zulme karşı Selahaddin-i Eyyubi'yi anmamız gerekiyor. Kudüs fethedildiğinde orada bir tek insanın burnu kanamıyor.” dedi.

Müslümanların birliği sağlanmadan bu iş olmaz

Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs’ü fethetmeden önce yaptığı en önemli şeyin diyar diyar dolaşarak âlimlerle görüşmesi ve Müslümanların birliğini sağlaması olduğuna dikkat çeken Kalkan, “Aynı şekilde Selahaddin Eyyubi Kudüs’ü fethe giderken Diyarbakırlı kadınlarla karşılaşıyor. Diyarbakırlı kadınlar ona Kudüs’ü fethettiğinde sürmesi için güzel kokular veriyorlar ve bu Selahaddin Eyyubi’nin Mescid-i Aksa aşkını alevlendiriyor. Müslümanların birliğinin sağlanması gerekiyor. Müslümanların birliği sağlanmadan bu iş olmaz, bu kadar nettir. Abdülhamit Han'ın Kudüs'e karşılık teklif edilen dünya nimetlerine karşılık dediği gibi; ‘Biz Kudüs'ü kanla aldık. Ancak kanla veririz.’ diyor ve siyonistleri huzurundan kovuyor.” ifadelerini kullandı.

Siyonistlerin malları boykot edilmelidir

Müslümanların Hayber’i akıllarından çıkarmaması gerektiğine dikkat çeken kalkan, “Peygamber Efendimi; kalelerinde saklanan Yahudileri nasıl teslim etmeye zorluyor? Hurma ağaçlarını keserek, şu an ki hurma ağaçları onların ürünleridir. Müslümanların israil mallarını boykot etmeleri gerekiyor. Kesinlikle israil mallarının alınmaması gerekiyor. Burası çok önemli yani onların hurma ağaçlarının kesilmesi gerekiyor. Çünkü Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellem bu şekilde yapmıştır.” dedi.

Müslüman birliğinin sağlanması için Mitinglerin sıklıkla yapılması gerekmektedir

Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın davasına kim destek verirse mutlaka izzet ve şeref kazanacaktır.” diyen Kalkan, “Dolayısıyla yapılan bu mitingler çok önemli ve ön yargıların kırılması ve Müslüman birliğinin sağlanması için sıklıkla yapılması gerekmektedir. israil devleti çok korkak bir devlettir, bu  israil devleti ancak güçten anlar, bunu biz Mavi Marmara olayında da gördük. Ellerine silah olan İsrail askerleri helikopterlerden gemiye inerken ellerinde taş ve küçük sapan olan mücahitlerden korkuyorlar ve korkudan dizlerinin titrediğini söylüyorlardı Mavi Marmara Gemisindeki gaziler.  Müslümanların cesur, israilin ise korkak olduğu mutlaka işlenmelidir.” diye konuştu. (Murat Orhan-İLKHA) 

  









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir