• DOLAR 32.539
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2444.271
  • ...
Gençler 40 Hadis Ezberlemek İçin Yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amasya İmam Hatip Lisesi`nde `40 hadis` ezberleme yarışması gerçekleştirildi. Jüri üyelerinden İl Müftüsü İsmail İpek, herhangi bir hadis-i şerifin Arapça metninden birkaç kelime söyledi. Öğrenciler, hadisin tamamını hem Arapça hem Türkçe tam metin olarak kusursuz şekilde aktarmaya çalıştı.

Amasya Özel İdare Konferans Salonu`nda yapılan yarışmaya, dört erkek bir kız olmak üzere toplam 5 öğrenci katıldı. Yarışma, emekli İmam Hatip Şerafettin Pamuklu`nun Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından konuşan Okul Müdürü Davut Köse, "Öğrencilerimizin yarışacağı bu yarışma vesile ile Peygamberimiz`i (sas) hatırlayacağız ve O`nu (sas) düşüneceğiz. Hadis, kelime anlamı itibariyle söz ve haber vermek demektir. Terim olarak ise Peygamber Efendimiz`in (sas) sözleri, fiilleri ve takdirleridir." dedi.

İmam hatip liselerinin önünün açılmasının herkesi sevindirdiğini kaydeden Müdür Köse, "İmam hatip liselerine uygulanan katsayı problemi ortadan kalkmıştır. Ayrıca, imam hatip ortaokulları açılmış ve bu okullara büyük bir akım başlamıştır. İmam hatip liseleri göstermiş oldukları başarılarını muhakkak yakalayacak, üniversite sınavlarında derece yaparak gündemdeki yerini koruyacaktır. Mesleki alanda da iyi bir imam hatip, iyi bir vaiz, iyi bir müftü, iyi bir Kur`an öğretmeni yetiştirmek durumundayız. Bu amaçla, ilimizde çeşitli yarışmalar düzenlemekteyiz. Bugün yapacağımız yarışmada bunlardan bir tanesidir. Amacımız, okulumuz öğrencilerinde sünnet şuurunu oluşturmaktır." diye konuştu.

Yarışma sonunda, öğrencilere hediyelerini İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve İl Müftüsü İsmail İpek verdi. Yarışma birincisi olan Azim Kartal`a bir yarım, 2 adet çeyrek altın, yarışma ikincisi Ahmet Acar`a 3 çeyrek altın, 3`üncü olan Mehmet Dal`a da 3 çeyrek altın ödülü verildi. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün öğrencilere Amasya Müftülüğü ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından kitap seti hediye edildi.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir