• DOLAR 32.488
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2478.533
  • ...
BU VAHŞETİN TARİFİ YOK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz - Muhsin Şenol - DOĞRUHABER /

 İzmir’in Menemen ilçesinde, 6 aylık hamile olan Suriye uyruklu Manar Alahmed (35), evde 6 yerinden bıçaklanarak, 5 yaşındaki oğlu Muhammed C. ise plastik kelepçeyle boğularak öldürüldü. Cinayet, ailenin 3 yaşındaki çocuklarının ağlama sesini duyan komşularının eve gitmesiyle ortaya çıkarken, olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığı belirtildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından, eşini ve oğlunu kaybeden acılı eş Halil Muhammed, cenazeleri teslim aldı. Muhammed zaman zaman sinir krizi geçirdi.

Kamuoyunda oluşturulan Suriyeli muhacir nefreti ve İzmir’deki son vahşeti gazetemize değerlendiren Av. Gülden Sönmez, Suriyeli muhacirlerin nefret söylemine maruz kaldığını ve bu söylemin cinayetlere kapı araladığını belirterek, “Şu bir gerçek ki; ‘nasıl olsa muhacirler’ diye özellikle kadınlara yönelik saldırılar bizi endişelendiriyor. Muhacirlerin korumasız olmaları ve nefret söylemlerine maruz kalmaları bu tarz suçlara kapı aralıyor.” dedi.

“3 YAŞINDAKİ ÇOCUK KANLAR İÇİNDEKİ ANNESİNİN BAŞINDA AĞLIYORDU”

Sakarya’da çocuğuyla birlikte katledilen Emani dosyasında olduğu gibi vahşice katledilen Menar’a da sahip çıkacaklarını belirten Avukat Gülden Sönmez, “Bu olay görmezden geliniyor. Konu hakkında bilgilere ulaşmak da güç oldu. Bu olayla ilgili 4 kişinin tutuklandığı bilgisini aldık. Aile Suriye Humus’tan Türkiye’ye sığınmış. Katledilen kadın 35 yaşında ve beş aylık hamileydi. Üç yaşında bir kızı ve beş yaşında bir oğlu vardı. Baba inşaatlarda iş bulduğu zaman çalışan bir kişi. Olay sırasında da iş yerinde olduğu bilgisini aldık. Olayı, 3 yaşındaki çocuğun çığlıkları komşulara duyuruyor. Olay yerine gelen komşular kapının açık olduğunu görüyor. Girdiklerinde çocuğun kanlar içindeki annesinin üzerinde olduğunu görüyorlar. Hemen 112’yi arıyorlar. Polis ekipleri geldiklerinde 5 yaşındaki çocuğun plastik kelepçeyle boğulduğunu tespit ediyorlar. Tutuklananlardan birinin yüzündeki çiziklerden fark edildiği bilgisini aldık. Amacının ne olduğunu henüz bilmiyoruz. Otopsi raporu çıkmadığı için cinsel bir saldırı olup olmadığını da bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MUHACİRLERE YÖNELİK SALDIRILAR BİZİ ENDİŞELENDİRİYOR”

Suriyeli muhacirlerin nefret söylemine maruz kaldığını ve bu söylemin cinayetlere kapı araladığını belirten Sönmez, “Şu bir gerçek ki; ‘nasıl olsa muhacirler’ diye özellikle kadınlara yönelik saldırılar bizi endişelendiriyor. Muhacirlerin korumasız olmaları ve nefret söylemlerine maruz kalmaları bu tarz suçlara kapı aralıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu konuya müdahil oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da dosyaya müdahil olma durumu var. Bakanlık da konuyu detaylı olarak inceliyor. Şu an için dosya için gizlilik kararı var. Çok sayıda avukat Emani’nin davasında olduğu gibi Menar’ın da dosyasında hukuki süreçte elimizden geldiğince bu suçu işleyenlerin hak ettikleri cezayı çekmeleri için çalışmaktır.” dedi.

“BABANIN KONUŞACAK HALİ YOK”

Gülden Sönmez son olarak acılı babanın içinde bulunduğu durumu şu kelimelerle anlattı: “Arkadaşlarımız ailenin taziyesine katıldı. Aileyle görüştüler. Eşi ve abisiyle görüştüler. Derin bir acı yaşıyorlar. Çok büyük bir yıkım yaşadılar. Konuşacak hallerinin olmadığını söylüyorlar. Biz hukukçu ve STK temsilcileri arkadaşlarımızla beraber bu mazlum aileye sahip çıkacağız. Yetkililer, kamuoyunda oluşturulan muhacir nefretine karşı önlem almalıdır. İnşallah bu yaşadığımız ve duyduğumuz son vahşet olur.”

VAHŞİ CİNAYET

İzmir’in Menemen ilçesinde, Suriye uyruklu hamile kadın ve 5 yaşındaki oğlu evde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Irmak Mahallesi’ndeki bir evden uzun süre bir çocuğun ağladığını fark eden mahalle sakinleri, söz konusu ikamete girdi.

Kapısı açık olan evde bir kadının hareketsiz yattığını, başında da bir çocuğun ağladığını gören mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Servis ekipleri ile polise bildirdi.

Olay yerine gelen ekipler, evdeki Suriye uyruklu Manar Alahmed (35) isimli kadının bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Ekipler evin diğer odasında 5 yaşındaki Muhammed isimli çocuğu da hareketsiz şekilde buldu.

İlk incelemede çocuğun plastik kelepçeyle boğularak öldürüldüğü belirlendi. Yaşanan vahşetle ilgili 4 kişinin tutuklandığı belirtildi.

ACILI AĞABEY: ABLAM 6 AYLIK HAMİLEYDİ

Ölen kadının ağabeyi Suriyeli Ali Alahmet, gazetecilere yaptığı açıklamada, acı haberi alınca İstanbul’dan geldiğini söyledi.

Faillerin cezalandırılmasını istediğini anlatan Alahmet, “En kısa sürede bunun gerçekleştirileceğine inanıyorum. Ablam 6 aylık hamileydi. Eniştem yokken eve gelmişler. Hırsızlık amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Ablamın altınlarını ve telefonlarını almışlar.” dedi.

“SURİYELİLERLE HİÇBİR SIKINTIMIZ YOK”

Mahallede esnaflık yapan Ergün Dağ da Suriyeli ailenin kimseye zararının olmadığını dile getirdi. Ailede sadece babayı tanıdığını belirten Dağ, “Ölen kadının eşi zaman zaman inşaatlarda çalışıyordu. Gayet efendi temiz bir aileydi. Ölen çocuğu da birkaç kez getirdi, ona kahvaltı vermiştim. Buradaki Suriyelilerle hiçbir sıkıntımız yok. Şu anda yanımda bir Suriyeli çalışıyor. Hepsiyle ağabey kardeş, komşuluk ilişkimiz var. Bu olayı Menemen halkına genellememek lazım.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir