• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Fransa'dan Türkiye askerine yapılan saldırıya ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, 'İdlib'de düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Esed rejimin müttefiklerinin bu konuda özel sorumluluğu bulunuyor' ifadesini kullandı.

Sözcü Mühll, bir gazetecinin "Fransa'nın Esed rejiminin Türk askerlerine topçu ateşi ile saldırı düzenlenmesine tepkiniz nedir? Siz de ABD gibi Türklerin haklı olduğunu ve tansiyonun yükselme riskine karşı Ankara'nın desteklenmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?" sorusuna yazılı yanıt verdi.

İdlib'deki durumdan ve Esed rejiminin, 17 Eylül 2018'de varılan Soçi mutabakatı bağlamında oluşturulan mevzilere saldırılarda bulunmasının ardından tansiyonun yükselme riski konusunda derin endişe duyduklarını kaydeden Mühll, "İdlib'de düşmanlıkların derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Esed rejimin müttefiklerinin bu konuda özel sorumluluğu bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Mühll, Esed rejiminin ve destekçilerinin saldırılarının uluslararası insani hukuku ihlal ettiğini vurguladı.

Bu saldırıların insani krizi derinleştirdiğini ifade eden Mühll, saldırıların aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı doğrultusunda Suriye krizinin çözümüne ilişkin yürütülen siyasi süreci tehlikeye attığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir