• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
​Şahinbey Belediyesinden eğitim ve spora 250 milyonluk destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut, çok büyük sayıda öğrenciye dokunan bir protokole imza attıklarını söyledi.

Gül, "Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Tarihi bir günün protokolünü imzaladık. Şahinbey, Gaziantep’teki toplam öğrencinin yüzde 45’ini kapsıyor. Dolayısıyla da çok büyük sayıda öğrenciye dokunan bir protokole imza attık. Her okulumuzda TÜBİTAK kitaplığı olacak. Ayrıca her okulumuzun kütüphanesinde temel kaynak diyebileceğimiz kitapların olduğu bir set bulunacak. Bunların dışında çocukların spor yapmasını kolaylaştıracak, bisiklet ve gezi yapmalarını sağlayacak imkanlar sunulacak. Milli Eğitim’in temel politikalarına uygun olarak Bakanımızın istediği gibi becerileri artmış, dünyayı bilen, müzeleri gezen, diğer yeteneklerinin de geliştiği çocukları, imzalanan bu protokolün sağladığı şartlarla yetiştireceğiz. Ayrıca okul yapımı için 100 tane hayırsever arıyoruz. Bu açıdan da Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Şahinbey'de ilk adımı Şahinbey Belediye Başkanımız atmış oldu. İnşallah diğer hayırseverlerle beraber bu çalışmalar tamamlanmış olur. Bu katkı hem Gaziantep’e hem Şahinbey’e değer katar. Allah hayırlı ve uğurlu etsin." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da eğitimde başarıyı arttırmak, desteklemek, sportif branşları tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek için 4 yıl boyunca eğitime ve spora 250 milyonluk destek sağlayacaklarını söyledi.

"Eğitime destek olmaya devam edeceğiz"

Tahmazoğlu, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile eğitim alanında yapacağımız çalışmalarla ilgili protokol imzaladık. İmzalamış olduğumuz protokolü 4 yıl boyunca devam ettireceğiz. Daha önce de yapmış olduğumuz aylık kitap okuma yarışmasında, okul birincilerine, ikincilerine ve üçüncülerine yurt dışı ve umre ziyaretleri yaptıracağız. Ayrıca 6 ve üzeri takdir alan öğrencilere şimdiye kadar 10 bin bisiklet dağıttık. Bundan sonraki her yıl içinde 10 biner adet bisiklet dağıtımı yaparak dört yılda 40 bin adet bisikletin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Okullara 37 adet tasarım, beceri atölyesi kurulmasına destek oluyoruz. Ayrıca 30 okulumuza Z kütüphane yapacağız. ‘Robo Antep’ adıyla okullar arası robot yapımı yarışması, ortaokul ve lise öğrencilerine spor ayakkabısı dağıtımı, lise ve ortaokullarının kütüphanelerine kitap desteği, lisede ve ortaokulda eğitim gören 12’inci sınıf ve 8’inci sınıf öğrencileri için 4 tane TYT, 2 tane AYT deneme sınavı yapılacak, başarılı öğrencilere kitap desteği sağlanacak. Ortaokul, ilkokul ve ana sınıfı öğrencilerimizin zekalarının gelişmesi için ceviz ve üzüm dağıtımı gerçekleştireceğiz. Ayrıca lise öğrencilerimizin Çanakkale’ye götürülmesi projesini yeniden hayata geçirerek, 4 yıl boyunca 90 bin öğrencimizi Çanakkale’ye götüreceğiz. Yapılacak olan dene-yap atölyeleri ve ‘Bilim Şahinbey’ adı altında sınıflar açılarak bu alanda öğrencilere çeşitli fırsatlar sunacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ihtiyaçları doğrultusunda okul yapımına Şahinbey Belediyesi olarak destek vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de imzalanan protokolün eğitim için çok önemli olduğunu belirtti.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay da imzalanan protokolün şehrin spor anlamında kalkınmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir