• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA
Resulayn ve Tel Abyad'da insani yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde AFAD'ın organize ettiği ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği insani yardımlar devam ediyor.

Tel Abyad'a yerleşen ailelerin ihtiyaçlarını tespit eden ve insani yardımları bizzat dağıtan AFAD, önceki gün Tel Abyad'da 12 personel ve 6 araç görevlendirdi.

Kızılay 15 personel ve 6 araç, İHH ise 7 personel ve 3 araçla insani yardım faaliyetine katıldı.

AFAD, Kızılay ve İHH tarafından temin edilen gıda, battaniye, hijyen malzemeleri, oyuncak, soba ve giyim malzemeleri Tel Abyad'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Resulayn'da devam eden insani yardım faaliyetlerine, AFAD ve STK’lardan 29 personel ve 12 araç görevlendirildi.

Burada da AFAD tarafından temin edilen 180, Kızılay tarafından temin edilen 100 gıda kolisi ile Beşir Derneği’nin bağışladığı 22 bin 805 kilo patates ve 2 bin 100 kilo soğan dağıtıldı.

Okullara soba ve yakıt desteği

Barış Pınarı Harekâtının ardından bölgeye giren SUDKOM Koordinatörlüğü, ilk olarak hastane ve okulların faaliyete girmesini sağladı. Okulların acil tamir ve bakımları sağlandıktan sonra, çocukların ihtiyaçları temin edildi. Sınıfların ısıtılması için ise AFAD organizasyonu ile sivil toplum kuruluşlarının temin ettiği yüzlerce soba, okullara dağıtıldı.

Onarımları tamamlanarak eğitim vermeye başlayan okulların soba ve yakıt ihtiyacını karşılamaya devam eden AFAD, önceki gün de Anadolu Hilali Derneği'nin temin ettiği soba ve mazotu, Tel Abyad Milli Eğitim Koordinatörlüğü vasıtasıyla okullara ulaştırdı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir