• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mevlana Şiir Yarışması Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa merkez Osmangazi Belediyesi`nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği işbirliğiyle bu yıl 3`üncüsünü düzenlediği, `Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması` sonuçlandı. Yarışmada birinciliği, Bursa Anadolu Lisesinden Çağla Noca, `Adımız İnsan` isimli şiiriyle kazandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Osmangazi Belediyesi tarafından bastırılan ve jürinin seçtiği 40 şiirin yer aldığı \"Adımız İnsan\" isimli şiir kitabı katılımcılara dağıtıldı.


Bu yıl \"Mevlana`da af\" konu başlığı altında düzenlenen, alt başlık olarak ise \"Ne ararsan kendinde ara\" temalarının kullanıldığı `Liseler Arası Mevlana Şiir Yaraşması`na toplam 183 eser katıldı. 4 Ekim`de başlayıp, 3 Aralık tarihindeki Şeb-i Arus`da sonlandırılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri, Ördekli Kültür Merkezi`nde düzenlenen törenle verildi. Törene, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nebahat Sezgin, Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Altay, Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda öğrenci ve öğretmenleri ile vatandaşlar katıldı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yarışmaya katılan öğrencileri, medeni cesaretlerinden dolayı tebrik etti. Öğrencilerin, Hz. Mevlana`yı anlamak ve anlatmak adına çok büyük bir iş başardıklarının altını çizen Dündar, \"Çocuklarımızın, yarışmamıza göstermiş olduğu ilgiden son derece memnunuz. Bu ilgi, bize şevk ve heyecan veriyor. Çocuklarımızın manevi dünyalarını zenginleştirmek ve yazma becerilerine katkı sağlamak amacı ile düzenlediğimiz yarışma ile Hz. Mevlana`yı bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyoruz\" dedi.


Başkan Dündar, jürinin seçtiği şiirlerden 40 tanesini her yıl olduğu gibi bu yıl da kitap haline getirdiklerini söyledi.


Törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yaptığı konuşmada; \"Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Liseler Arası Mevlana Şiir Yarışması da, bir yandan geçmişi anlayıp, bir yandan da yeni Mevlanalar bulmak adına çok iyi bir fırsat. Yarışmaya katılan 183 öğrencimizi ve öğretmenlerini kutluyorum. Arzum bu rakamın bin öğrenci olması\" dedi.


Jüri başkanı Metin Önal Mengüşoğlu da, yarışmaya katılan öğrencilerin tamamının, cesaretleri nedeniyle birinci olduğunu ifade ederken, dereceye giren eserleri seçerken oldukça zorlandıklarını ifade etti.


Konuşmaların ardından yarışmada, \"Adımız İnsan\" isimli şiiriyle birinci olan, Bursa Anadolu Lisesi öğrencisi Çağla Noca`ya ödül ve plaketini, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar verdi.


Dereceye giren şiirlerin, minik şairleri tarafından tek tek okunduğu törende, ikinciliği Işıklar Askeri Lisesi öğrencilerinden Muhammet Ali Çiçek, `Mukabil` isimli şiiriyle alırken, Bursa Fen Lisesi öğrencisi Elif Zehra Eser, `Muhayyilem` isimli eseriyle üçüncü oldu. İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesinden Nesibe Emine Aktı, `Afrika` isimli şiiriyle, Hürriyet Anadolu Lisesinden Melis Kınık `Geda-yı Af` şiiriyle mansiyon ödülü aldı.


Yarışma sonucunda, birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve 2 kişiye de 500 TL mansiyon ödülü verildi. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir