• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
HAMAS: Biz Demokratik Bir Yapı Değiliz!.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yoğun bir katılımla gerçekleşen programda Muşir El Mısri, Hamas’ın Kuruluşundan günümüze kadar mücadelesini anlattı.

Hamasın resmi olarak 1987 de kurulmasına rağmen köklerinin 1930lara dayandığını söyleyen Mısri Şeyh Ahmet Yasin, Abdullah Azzam, Salah Şahade ve Abdulaziz Rantisi’nin öne çıkan isimler olduğunu vurguladı. Mısri Sözlerine şöyle devam etti:

Birinci intifada başladığında Hamas iyice güçlenmişti. Birinc intifadanın siyonistlerle FKÖ’nün anlaşması sonucunda bitirilmesi kararına biz uymadık ve cihada devam ettik. Bu dönemde Yahudilere ağır kayıplar verdirdik. Fakat FKÖ yahudilerle işbirliği yaparak bir çok üst düzey liderimizi şehid etti, yada tutukladı. Rantisi ve Şeyh Ahmet Yasin hapse atılarak hareket zayıflatılmaya çalışıldı. Biz ozaman bu anlaşmaya karşı çıktık çünki bu anlaşma Filistinlilere bir şey kazandırmıyordu. 2. İntifadanın başlamasıyla Hamas Filistin’de daha etkin olmaya başladı. Halkın teveccühünü kazandı.Siyasi ve silahlı örgütlenmelerini en üst seviyede organize etti.

Gazze’nin yahudiler için çok önemli olduğunu belirten Mısri ‘’Gazzede 21 tane yahudi yerleşim bölgesi vardı ve biz bunların hepsini savaşarak silahla kovduk.Şaron bizim için Telaviv neyse Gazze’de odur demesine rağmen Gazzeden çıkmak zorunda kaldılar’’ dedi.

İlkelerimiz bizim için çok önemli

Hamas mensupları ve liderlerinin iktidara geldikten sonra yaşantılarında bir değişiklik olmadığını belirten Mısri,’’ İsmail Heniyye şuanda halen aynı evinde oturmaktadır ve evinde hiçbir değişiklik yapılmamıştır. Tüm kardeşlerimiz sınırlarda nöbet beklemekte ve topraklarımızı korumaya devam etmektedir. Bunların arasında profösör,doktor,devlet yetkililerinden tutun normal bir vatandaşa kadar herkez aynı eşit şartlarda vatanını savunmaktadır. Bizbu gün başarılı oluyorsak bu bizim ilkelerimizden taviz vermemizin vesilesi ile olmuştur.Şehidlerimiz sözümün doğruluğunu kanıtlamaktadır. Hiçbir zaman halktan kopuk elit bir tabaka olarak yaşamadık,yaşamayacağız.Bir İslami hareket ilkelerinden asla taviz vermez.’’dedi

Hamas Demokratik Bir Yapının Parçası Değildir!

Hamas’a yönlendirilen bazı eleştirilere cevap veren Mısri çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Mısri ;‘’Bazı kardeşlerimiz bizlerin seçimlere girerek ‘’Demokratik’’ kulvara doğru gittiğimizi söylemektedir. Bizlerde Türkiye’de bu yönde söylentiler olduğunu duyduk. Bu tamamen batı ve ABD’nin propagandasıdır. Filistin’de’’ Demokratik’’ bir yapı yoktur. Filistin anayasası tamamen İslam şeriatı üzerine yapılandırılmıştır. Ve ilk maddesi ‘’İslama aykırı hiçbir hüküm verilemezdir’’. Biz iktidara geldiğimizde bu anayasada FKÖ tarafından yapılan bazı değişikliklerde sadece had cezalarını kapsayan birkaç kanunda İslama aykırılıklar gördük. Ve hemen bunu ulemamıza danışarak düzelttik. Bizler islam şeriatı neyi emrediyorsa Gazze’de onu uyguluyoruz. Demokrasiye karşı tavrımız nettir. Şu unutulmamalıdırki HAMAS cihad çizgisinde kurulmuş İslami bir yapıdır.Tüm Filistin ve Mescid-i Aksa özgür oluncaya kadar da silah bırakmayacaktır’’ dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir