• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Biri Ateşe Vermekle Biri Cezaeviyle Tehdit Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da şehir içi hat minibüsçüleri adeta isyan ediyor. Kepenk kapama eylemlerinde hem polisler hem de PKK`liler tarafından tehdit edildiklerini iddia eden minibüsçüler ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

 

PKK/BDP`nin eylemlerine destek vermedikleri zaman araçlarının yakıldığını ve taşlı saldırıya uğradıklarını belirten minibüsçüler, \"Çoğu kere, aracımız saldırıya uğramasın diye, eylem günleri kontak kapatıyoruz.\" dediler. Minibüsçüler; kepenk kapama günlerinde çalışmadıkları zaman da polis tarafından örgüt üyeliği ile suçlandıklarını ve cezaevine atılma ile tehdit edildiklerini öne sürdüler.

 

Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA`ya anlatan minibüsçüler polislerden ve PKK`lilerden korktuklarını bu nedenle isimlerinin yayımlanmamasını istediler.

 

Araçları Yakıyorlar…
İki ateş arasında kaldıklarını belirten bir minibüs şoförü, \"PKK/BDP eylem yapacağı zaman kendine bağlı adamlarını esnafa göndererek tehdit yoluyla `kepenklerinizi açmayacaksınız açarsanız molotof atarız ya da yakarız bize illaki destek vereceksiniz` diyerek esnafları korkutuyor.\" dedi.

 

PKK/BDP`nin eylem günleri çalışanların hiçbir mazeretini kabul etmediğini ifade eden minibüs şoförü, \"PKK/BDP`nin eylem günleri `haberimiz yoktu` diyen şoförlere, `nasıl haberiniz yok dünya alem duymuş sen nasıl duymadın` diyerek araçları yakıyorlar, araçların lastiklerini patlatıyorlar. Bu yüzden halk eylem günleri çalışamıyor.\"ifadelerini kullandı.

 

Polis Örgüte Destek Vermekle Suçluyor
Eylem zamanı çalışmadıklarında ise bu defa da polisin baskısıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten başka bir minibüs şoförü \"Polis bize `niye siz de PKK/BDP`nin yaptığı eyleme destek veriyorsunuz` diyor. Biz de `aracımız çalıştığında yakacaklar, zarar göreceğiz` diyoruz. Örneğin kepenk kapatma eylemleri yaptıkları bir gün minibüs şoförleri araçlarını çalıştırdıkları için lastiklerini kestiler araçlarının camlarını paramparça ettiler, hatta bazılarını yakmaya çalıştılar. O zaman polisler neden gelip bu insanları korumadı.\" dedi. 

 

Polisin kontak kapatmaları örgüte destek olarak gördüğünü iddia eden şoför, \"Bizi ifadeye çağırdıkları zaman diyorlar ki, `kontak kapattığınızdan dolayı örgüte destek veriyorsunuz. Savcı gerek duyduğunda sizi ifadeye çağırır ve PKK`ya destek verdiğinizden dolayı hakkınızda yasal işlem başlatır hatta tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edebilir` bu şekilde bizi korkutmaya çalışıyorlar\" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan polislerin minibüsçüleri sırayla ifadeye çağırdıklarını belirten minibüs şoförü, polislerin kendilerinden sürekli olarak bilgi almaya çalıştıklarını öne sürerek şöyle konuştu: \"Polisler bütün şoförleri sırayla ifadeye çağırıyor. Ve bize `neden eylem yapılacağı zaman bizi haberdar etmiyorsunuz bundan sonra bizi haberdar edin! Size kim gelip kontak kapatın diyor? Bu ve buna benzer soruları biz sorarak bizden bilgi almaya çalışıyorlar.\" (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir