• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
Mekke`nin Fethi Silvan`da Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Anadolu Gençlik Derneği Silvan temsilciliği Silvan Sezik düğün salonunda düzenlenen Mekke`nin Fethi programına, saadet partisi Diyarbakır il başkanı Fesih Bozan, ilçe başkanı M. Mahmut Demirkıran, AK Parti ilçe başkanı H.Nedim Kılıçaslan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sunumunu Yunus Yıldırım`ın yaptığı program, Ayhan Kartal`ın Kuran-ı kerim tilaveti ile başladı. Anadolu Gençlik Derneği Silvan temsilcisi Ümit Aydın yaptığı konuşmada, \"Hayatın her alanını kuşatan bir inancın mensupları olarak hepimiz burada bulunmaktayız, her gün yeni güne yaralanan ya da öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyandığımız bu dünyada yeni neslin fetih programının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizde yılbaşı eğlenceleri ile yapılan yozlaşmaya en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Peygamberimiz komutasındaki yapılan Mekke`nin fethinin insanlık tarafından iyi anlaşılması gerekiyor\" dedi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır şube başkanı Abdurrahman Ergün; Müslümanların maruz kaldığı sömürü ve istiladan kurtulmak için birlik olup zalime karşı dimdik ayakta durması gerektiğini ifade ederek, haçlı ve Siyonistlerin tufanından kurtulmak için Allah`ın ipine sarılarak ve ümmetin birliğini temin ederek korunabileceğini vurguladı.

 

Programa katılan molla Sadullah Ergün ise yaptığı konuşmada; insanlığın karanlıkta olduğu, küfrün, şirkin ve zulmün hakim olduğu dünyada Hz Muhammed`in (sav) bir nur gibi kainatı aydınlattığını belirtti. Dünyanın her yerinde Müslümanların kanı döküldüğünü hatırlatan Ergün, fetih ruhu olan Müslümanların inşallah yine birlik olacaklarını ifade ederek, Selahaddin-i Eyyubi`de o ruh olduğu için Kudüs`ü fethettiğini söyledi.

 

Türkiye ikincisi olan Rıfat Demir`in kuran ziyafeti ile devam eden program, Ömer Şefkatli`nin seslendirdiği ilahilerle sona erdi. (Yusuf Batı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir