• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Diyarbakır'daki STK'lar 'Kudüs Bizimdir' mitingine destek çağrılarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü, siyonist rejimin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik kararına tepkiler devam ederken, STK'lar yapılacak mitinglere halkı davet etmeye devam ediyor.

Yüzyılın Anlaşmasını, Müslümanlar için yüz yılın paçavrası olarak nitelendiren Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, "Yüzyılın Anlaşması olarak duyurulan sözde Ortadoğu Barış Anlaşması, biz Müslümanlar için yüz yılın paçavrası olan bir anlaşmadır." dedi.

"Ortada satılan bir Filistin ve Mescid-i Aksa var"

Evsen, "Kendine İslam ülkesi diyen birkaç ülkenin olduğu ortamda ABD başkanı Tramp ve bizim için devlet olmayan ama kendini devlet olarak iddia eden isralin başkanı Netenyahu arasında ilan edildi. Ortada satılan bir Filistin ve Mescid-i Aksa var. Satıcı ABD, alıcı İsrail ve işin parasını veren de Araplardır. Bu durum, İslam ülkelerinin içine düştükleri zilleti açık ve net bir şekilde gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Kimse bizim için kutsal olan ilk kıblemizi satma hakkına sahip değildir"

İşgal planının bir ihanet anlaşması olduğunu söyleyen Evsen, yapılacak mitinglere tüm halkı davet ederek şunları söyledi:

Hiçbir İslam ülkesi böyle bir zilleti kabul etmemelidir. Bu nedenle bizler hiçbir şekilde bu toprakların satışa konu olmasını kabul etmedik, edemeyiz. Bunu kabul edebilecek bir insanın kendisine Müslümanın demesinin hiçbir mantığı yoktur. Kimse ilk kıblemizi satma hakkına sahip değildir. Bu anlaşma bir ihanet anlaşmasıdır. Hiç kimsenin böyle ihanetin altına imza atmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Çünkü Filistin, Mescid-i Aksa bizimdir. Ülkenin neresinde olursa olsun yapılacak eylemlere, mitinglere ciddi anlamda destek verilmesi istiyor ve özellikle Diyarbakır' da pazar günü yapılacak olan mitinge tüm halkımızı davet ediyoruz. Kudüs bizimdir asla hiçbir metre kare toprağı satılık değildir.

"ABD ve gayri meşru işgalci yapının yapmış olduğu anlaşmayı tanımıyoruz"

Yapılan şer planının işgal rejimini meşrulaştırmaya yönelik olduğunu belirten MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nesip Yıldırım, "ABD ve gayri meşru işgalci yapının yapmış olduğu anlaşmayı tanımıyoruz. Bunun, işgal rejiminin meşrulaştırmaya yönelik bir zulüm olduğu açık bir şekilde ortadadır." dedi.

"MAZLUMDER olarak herkesi düzenlenecek olan mitinge davet ediyoruz"

Yıldırım, "Bu sözde anlaşma, Müslümanların kalbine saplanmış bir hançerdir. Müslümanların birlik olamayışından kaynaklanmaktadır. 1948 savaşlarından bu yana parça parça işgaller sürüyor. Orada insanlığa karşı katliamlar yapılıyor. İşgal rejimi, yaptığı bu zulümlere rağmen ne yargılanıyor ne de hesabını veriyor. Biz Müslümanlara düşen görevlerin başında uyanık olmamız ve birlikte bunlara karşı çıkmamızdır. MAZLUMDER olarak Diyarbakır'da yapılacak olan 'Kudüs Bizimdir' temalı mitingi destekliyor ve herkesi düzenlenecek olan mitinge davet ediyoruz. 

"israil illegal işgalci bir terör rejimidir"

Terörist israili bir devlet olarak tanımadıklarını belirten AGD Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Enes Akdemir, isralin dünyanın geleceği için bir tehdit olduğunu söyledi.  

Akdemir, "Amerika, NATO veya başka ülkelerin birleşimi ile oluşan bir grup, israili devlet yapmışlar. Biz de diyoruz ki; israil diye bir devlet yoktur israil gibi bir devleti kabul bile etmiyoruz. Çünkü varlığı dünyanın geleceği için bir tehdittir ve kendisi illegal bir terör rejimidir." dedi.

"Kudüs Filistin'in başkenti olarak kalacaktır"

Ortadoğu'da işgalcilere verilecek toprak parçasının olmadığını belirten Akdemir, Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'daki mitinglere herkesi davet etti.

Akdemir, "israil diye bir devlet yoktur ve başkenti de Kudüs olmayacaktır. Bilinsin ki Kudüs, Filistin'in başkentidir ve öyle de kalacaktır. Merhum Necmettin Erbakan hocamızın deyimiyle eğer Amerika İsrail'i devlet yapacaksa, Amerika'nın bir köşesini versin. Bizim onlara Ortadoğu'da verecek bir yerimiz veya toprağımız yoktur. Tüm halkımızı pazar günü İstanbul'da, Diyarbakır'da ve Sakarya’da yapılacak olan mitinglere çocuklarınızla, komşularınızla ve etrafınızdaki herkesi davet edin. İnşallah oraya katılmamız birçok şeye sebep olacaktır." (Gıyasettin Tetik, Bilal Kaymaz-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir