• DOLAR 32.502
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2477.513
  • ...
En Çok Kullanılan Şifre Tespit Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, kullanılan şifrelerin rakam, harf ve imla işaretlerinden oluşturulmasını tavsiye ediyor.

En çok kullanılan ikinci şifire `123456`
En çok kullanılan ikinci şifrenin `123456` olduğunun belirtilirken dünyada ise "password" kelimesi kullanılıyor. İngilizce kelimenin Türkçe karşılığı da "şifre" olarak karşımıza çıkıyor.

Üçüncü sırada en çok tercih edilen şifre ise yine rakamlardan oluşuyor. Üçüncü sırada "12345678" rakamları en çok tercih edilen şifrelerden..

Şifreyi Nasıl Belirlemeli
Kullanılan şifrelerin unutulması durumunda sorulacak gizli soru ve cevapların kontrol edilerek kolay bulunabilecek cevaplar olmadığına dikkat edilmeli.

Tüm şifrelerin birbirinden bağımsız olup olmadığının kontrol edilmeli.
Şifrelerde sayılar, harfler ve kullanabildiğimiz diğer karakterler de olsun. Eğlence, oyun gibi sitelerde mail şifremizi asla kullanmayalım

Doğum Tarihi Şifre Yapılmamalı
Uzmanlar, "ATM`lerde ve pos cihazlarına şifremizi girerken elimizle kapatalım. Eğer kullanıyor isek kredi kartımızın limitini yeniden düzenleyelim. Kullanmıyor isek yurtiçi ve yurtdışı sanal alışveriş kullanımına kartımızı sınırlayalım.

Kredi, banka kart şifresini doğum tarihi veya tuttuğumuz takımın doğum tarihi yapmaktan kaçınalım. Kartımızı güvenmediğimiz kişilere vermeyelim, emanet etmeyelim, çalındığı veya kaybolduğunu düşündüğümüzde derhal müşteri hizmetlerini arayarak kartı kullanıma kapatalım.

İnternet alışverişlerinde bankanızdan alabileceğiniz ve limitini kendinizin her defasında değiştirebileceğiniz `Sanal kart` kullanımına başlayalım." uyarılarını yapıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir