• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
Hugo Chavez`in Durumu Ciddi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez`in geçtiğimiz günlerde geçirdiği ameliyat sonrasında yeni komplikasyonlar yaşadığı bildirildi. Komplikasyonlar nedeniyle Chavez`in durumu ciddiyetini koruyor.

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Nicolas Maduro, bir süre önce ameliyat olan Chavez`in ameliyat sonrası, solunum yolları enfeksiyonuna bağlı birtakım yeni komplikasyonlarla karşılaştığını duyurdu.

Geçen Cuma`dan bu yana Chavez`in sağlık durumunu takip etmek için Havana`da bulunan Maduro, liderin durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Öte yandan Chavez`in sağlık durumu yüzünden, Bolivar Sarayı`nda düzenlenen yıl sonu konserinin de iptal edildiği ifade edildi.

Venezuela`da Ekim ayında yapılan seçimleri kazanarak 3. kez devlet başkanı seçilen 58 yaşındaki Chavez, geçen yıl yakalandığı leğen kemiği kanseri nedeniyle daha önce 2 kez ameliyat geçirmişti. Chavez, kanserin nüksettiğinin anlaşılması üzerine Küba`nın başkenti Havana`ya giderek 11 Aralık`ta 3. kezameliyat olmuştu.

Chavez, ameliyattan hemen önce bazı yetkilerini yardımcısı Maduro`ya devretmişti.

Venezuella`nın başkentindeki yılbaşı etkinlikleri, Chavez`in hastalığının ciddi olduğunun duyurulmasından sonra peşpeşe iptal edilmeye başlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir