• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Köprü ve Yollar Halkındır, Satılamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT- Sağlıkta Dönüşüm`ü, `Köprüler ile Otoyolların Satışı`nı protesto etmek amacıyla Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ve Eğitim İlke-Sen bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Türkiye Neoliberal Politikalara Teslim Oldu

Basın açıklamasını okuyan Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, Türkiye`nin hızlıca neoliberal politikalara iyice teslim olduğunu, Kamu Hastaneleri Birliği ile sağlığın piyasalaştırıldığını ve CEO yönetimlerinde hastanelerin şirketlere dönüştürüleceğini, performans sistemiyle de sağlık çalışanlarının esnek ve güvencesiz bir çalışma hayatı içinde olacağı uyarısında bulundu.

 

Yol ve Köprü Satışları İptal Edilsin

Otoyol ve köprülerin halkın vergileriyle yapıldığını ifade eden Özlük, \"Otoyol ve köprülerin halkın vergileriyle yapıldığı halde önce gişe konularak halkın soyulduğunu şimdi de tatlı kârlar bırakan yol ve köprülerin sermayeye peşkeş çekildiğini bundan dolayı yol ve köprü satışlarının iptal edilmesini istiyoruz. Soygunun, yağma ve talanın önünü açan ey iktidar sahipleri, Allah`ın ve halkın gazabından sakının! Gün gelir halk, o soygun gişelerinizi haramileriyle birlikte o yollardan söker alır, parçalar. Yerel ve küresel efendilere halkın alın terini, sağlığını, eğitimini, fabrikasını, suyunu, ırmağını peşkeş çekerek hizmet etmenin sonu yoktur, bilesiniz. Halktan çaldıklarınız mutlaka sizi boğar. Yol yakınken bu zalim uygulamalardan vazgeçin. Unutmayın ki Allah zulüm ve kötülükten sakındırır, adaleti emreder\" dedi.

 

AKP-Koç-Ülker Yolumuzdan Çekilin

Basın açıklamasında, `Köprüler, Yollar Sermayenin; Halk Müşteri!` Sağlıkta Dönüşüm, Hastaneler Ticarethane` pankartları açılırken, Nasıl Olur da Halkın Yolunu Köprüsünü Satarsınız, AKP-Koç-Ülker Yolumuzdan Köprümüzden Çekilin, Parasız Sağlık Parasız Eğitim, Sağlıkta Eğitimde Piyasalaşmaya Hayır, Şirket Değil Hastane, Yollar Köprüler Halkındır Satılamaz sloganları atıldı.
Basın açıklamasının ardından gurup sessizce dağıldı. (M.Sait Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir