• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Ambulansla VİP yolcu taşıyan sürücü yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da özel bir ambulans şirketinin para karşılığı yolcu taşıdığı yönündeki haberler üzerine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.

Sivil Trafik ekipleri, kısa süre içerisinde ambulansla yolcu taşıyan sürücü A.M.'yi gözaltına aldı.

TOPLAM 7 BİN 500 TL PARA CEZASI
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne getirilen sürücü A.M.'ye 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunununa maddesine istinaden, acil durumlar dışında, emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaktan bin 228 tl, zorunlu olmadığı halde geçiş üstünlüğü hakkını kullanmak maddesine istinaden 132 tl, ruhsatsız yolcu taşımak maddesine istinaden 6 bin 141 tl olmak üzere toplam 7 bin 501 lira ceza kesildi.

EHLİYETİNE EL KONULDU
Ambulans sürücüsü A.M.'nin ehliyetine geçici olarak el konulurken, olayla ilgili adli işlem başlatıldığı öğrenildi. Ümraniye Şehit Salih Sevgican Polis Merkezine götürüldü.

"TEKİL BİR DURUM, YAYGINMIŞ ALGISI İÇİNDE OLMAYALIM"
Gündeme gelen konuya ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Tekil ve yaygın olmayan bir durumun, yaygın bir kullanımmış gibi algı yaratmaya fırsat verilmemesi gerektiğini söyleyen Koca, "Haberlere konu ıolan araç, ambulans görünümlü bir araç. Bu ambulansı işleten şirket de ruhsatı iptal edilen bir şirket. Bu yaygınmış gibi bir algı içinde olmayalım. Biz denetimlerimizi yapmaya, tedbirleri alma noktasında kararlıyız. Tekil ve ferdi olan bir durum. Daha önce ruhsatı iptal edilen bir firma. Bu tür istismarlara izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir