• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
SİYONİSTLER İSLAM ÜLKELERİNİ TEK TEK ELE GEÇİRİYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Bu haberi görünce insanın aklına Kaddafi’nin BM Genel Kurulunda tüm Dünya’ya hitaben emperyalistleri ve siyonistlerin gerçek yüzlerini anlatan ve onları lanetleyen konuşması ve Saddam’ın işgal rejimine yönelik açıklamaları-ile aldığı tavırlar geliyor.

2011’de başlayan/başlatılan Arap Bahar’ından sonra bazı ülkelere özellikle operasyon yapıldığı izlenimi güçlü bir şekilde oluşuyor.

Mesela Libya’da Kaddafi’nin elimine edilmesi ve iç savaş çıkartılmasıyla ülke gayr-i resmi üçe bölünerek hiçbir konuda söz sahibi olamayacak hale getirildi.

Irak’ın işgaliyle Saddam’ın öldürülmesi ve ülkenin fiili olarak üçe bölünmesi, bu da yetmiyormuş gibi Bağdat yönetiminin kendi içinde çatıştırılması Irak’ı Ortadoğu konusunda en pasif ülke haline getirmiş durumda.

Yani mesele işledikleri zulümleri kimsenin savunamayacağı Kaddafi ve Saddam değil onlardan sonra Libya ve Irak’ın istikrar bulmaması emperyalizme muhtaç olmasıydı.

Mısır’da Sisi darbesiyle istedikleri kazanımları elde edenler en son olarak Sudan’a kancayı atarak Ömer el Beşir’i askeri darbeyle devirerek burayı kendi saflarına çekmeye çalışıyorlar.

Bunun ilk adımı Sudanlı paralı askerlerin Libya’da General Hafter saflarında savaşmaya gönderilmesi oldu.

İkinci adım dün ajanslara düşen şu haber oldu:

“Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, Netanyahu ile Sudan’ın milli güvenliği ve halkının yüksek çıkarlarını korumak için görüştüğünü bildirdi.
Siyonist çete Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada ise görüşmenin Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin davetiyle gerçekleştiği duyurulmuştu.

Netanyahu da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirecek iş birliğini başlatma konusunda fikir birliğine varıldı.”

Gelinen noktada anlaşılan o ki, siyonist çete ve ABD Dış Siyaseti gah Kissenger’in o ünlü “Mekik Diplomasisi” ile gah darbeler ile İslam ülkelerini birer birer saf dışı bırakıp kendi saflarına çekiyorlar.

Bu konuda ünlerine çıkacak Kaddafi, Saddam ve Ömer el Beşir gibi engelleri de tedricen ortadan kaldırıyorlar.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir