• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Koronavirüsün pençesindeki Çin'de stresle başa çıkma tavsiyeleri: Ağlayın, kum torbası yumruklayın, içki içmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çinli sağlık yetkilileri ülkede 425 kişinin ölümüne yol açan, dünya genelinde de yaklaşık 21 bin kişiye bulaşan yeni koronavirüs (2019-nCoV) nedeniyle halkın psikolojik durumunun olumsuz etkilenmemesi için tavsiyelerde bulunuyor.


Koronavirüs salgınını nedeniyle ülkedeki okul ve iş yerlerinin bu hafta açılması ertelenmiş, kamusal etkinlikler iptal edilmiş, süresi uzatılan Çin Yeni Yıl tatili sırasında salgından etkilenmemeleri için halk evde kalmaları yönünde uyarılmıştı.
Hem evde uzun süre kapalı kalanlar hem de virüsle mücadele görev alan sağlık personelinin psikolojik durumu ülkede tartışma konusu halinde geldi.
Resmi haber ajansı Xinhua'ya göre, doğudaki Anhui eyaleti dahil bazı bölgelerde salgından etkilenenlerin psikolog ya da psikiyatristlerle konuşabilmesi için 24 saat görev yapan yardım hatları oluşturdu.
"Ağladıktan sonra daha iyi hissedeceksiniz"


AFP'nin aktardığına göre sağlık uzmanları da "olağandışı durumlarla" nasıl başa çıkabileceğine yönelik bir dizi öneri sıraladı.
Pekin'deki Huilongguan Hastanesi'nden Yang Fude virüsle mücadele eden görevlilere şu tavsiyeleri verdi:
Eğer duygularınızı kasıtlı olarak bastırdaysanız tenha bir yer bulup orada iyice ağlayabilirsiniz. Ağladıktan sonra daha iyi hissedeceksiniz. Kapalı hava sadece şiddetli sağanak sonrası açılır.
Yang görevlilerin ofislerine kum torbası kurup rahatlamak için birkaç dakika yumruklama egzersizi yapabileceklerini de ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir