• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
Diyarbakır'daki STK'lardan "Kudüs Bizimdir" mitingine destek çağrısı geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çeşitli alanlarda faaliyet yürüten Yetimler Vakfı ve Umut Kervanı başkanları yaptıkları basın açıklamalarıyla "Kudüs Bizimdir" mitingine destek çağrısında bulundu.

Yüz yıldır İngilizlerin belası ile başlayan ve 70 yıldır terör şebekesi israilin işgali ile devam eden Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın esaretinin, nice acılara ve katliamlara tanıklık ettiğini hatırlatan Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, "Siyonizm'in uşağı olan büyük şeytan Amerika daha büyük bir adım atarak sözde Yüzyılın Antlaşmasıyla Kudüs'ü işgalci israil'in başkenti ilan etti." dedi.

"Bu son karar sadece Kudüs için değil, ümmet için de var olma veya yok olma sınavıdır"

Şer planının, Kudüs'ü tamamen işgal etmenin adımını atmış olduğunu belirten Karavil, "İslam coğrafyasının dört bir yanında fitne ve fesat tohumları ekip ümmeti birbirine kırdıran, katlettiren ve ümmetin tüm kaynaklarını sömüren zalim ABD, ümmetin bağrına hançer saplamaktan farksız olan bu kararı ile Kudüs'ü tamamen işgal etmenin adımını atmış oldu. Bu son adım ve karar sadece Kudüs için değil, ümmet için de var olma veya yok olma sınavıdır." ifadelerini kullandı.

Karavil, "Ümmetin bu karara karşı duruşu ve tavrı her şeyin belirleyicisi olma niteliğindedir. Ya bu andan itibaren bu zalim ve işgalcilere karşı tek ses, tek yürek olup ümmet için çimento işlevi gören Kudüs sahiplenilir, korunur ve ümmet varlığını ispat eder, ya da zillet halini sürdürür ve hem Kudüs hem ümmetin ebedi saadeti kaybedilir." şeklinde konuştu.

 

"Selahattin Eyyubi gibi tavır takınmazsak ümmet asla doğrulamaz"

Kudüs ve Filistin'in tüm toprakları özgür oluncaya dek yapılacak bütün faaliyetleri destekleyeceklerini belirten Karavil, yapılacak olan mitinge tüm halkı davet ederek şunları söyledi:

Ey İslam ümmetinin evlatları! Eğer bugün bizler de bu yüce dava ve kutsal topraklar için bir adım atabilecek ve zalime karşı durabilecek kadar nefes alıp durabilecekken, Şarkın sevgilisi Selahaddin-i Eyyübü gibi bir tavır takınmazsak bu vebal bizi ezer, geçer ve ümmet bir daha asla doğrulamaz. Mescid-i Aksa ve tüm Filistin toprakları özgür oluncaya dek yapılacak bütün faaliyetlere sonsuz desteğimizi sunacağımızı ilan ediyoruz. Bu vesile ile 9 Şubat Pazar günü yapılacak olan 'Kudüs Bizimdir' mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz. Kudüs bizimdir ve bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz.

Diyarbakır Umut Kervanı başkanı Şahin Elelçi yaptığı açıklamada, Peygamber Sevdalıları ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından düzenlenecek mitinge destek çağrısında bulundu.

Elelçi, "Peygamber Sevdalıları ve Mustazaflar Cemiyeti tarafından Diyarbakır'da 9 Şubat Pazar günü 13.30'da İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek olan "Kudüs Bizimdir" adlı mitinge, tüm üyelerimiz, gönüllülerimiz, bizlere yardım desteğinde bulunan hayırseverler, kendilerine yardımcı olduğumuz bu hususta bizleri yalnız bırakmayan tüm mağdurları davet ediyoruz. Kudüs bizimdir. (Ramazan Zeren, Cihat Altun-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir