• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...

İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, kentleşme, açlık, doğal kaynakların hızla tükenmesi gibi kimi zorlukların baş gösterdiği bu dönemde Tarım ve Orman Bakanlığı olarak zor bir görevleri olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, bu zorlukların üstesinden ancak politik kaygılardan uzak kalınarak gelinebileceğini ifade etti.

Pakdemirli; "Tarım, hayvancılık, gıda, balıkçılık, kırsal kalkınma, su yönetimi ve sulama, tarımsal Ar-Ge, meteoroloji, ormancılık, çölleşme, erozyon, doğa ve yaban hayatı koruma gibi konuların hemen hepsi uluslararası gündemde en üst sıralarda yer almaktadır. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine baktığımızda, neredeyse hepsinin doğrudan veya dolaylı olarak küresel gıda sistemi, su ve ormancılıkla bağlantılı olduğunu görüyoruz. İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, kentleşme, açlık, doğal kaynakların hızla tükenmesi vb. zorlukların üstesinden gelmek gibi çok zor bir ödevimiz var… Bu zorlukların üstesinden gelmek istiyorsak, özellikle Tarım başta olmak üzere bu meseleleri politik kaygılardan uzak tutmalıyız." dedi.

Elektrikli traktör için 2021'de seri üretim başlıyor

Bakanlığının son 1,5 yıldaki faaliyetlerini hatırlatan Bakan Pakdemirli, Tarımda teknoloji kullanımına büyük önem verdiklerini belirtti. Pakdemirli; 'Bu bağlamda, yeşil yaklaşıma uyum sağlamak ve üreticilerimizin en önemli sorunlarından biri olan dizel yakıt kullanımını azaltmak için yakın zamanda çevre dostu Elektrikli Traktör Prototipini geliştirdik. Prototip hazır ve seri üretimine 2021 yılında başlanacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)