• DOLAR 32.49
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2480.269
  • ...
Diyanet İşleri Başkanlığından umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencilerine yönelik umre ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi yarışmasının düzenleneceği bildirildi.

Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasının son başvuru tarihinin 17 Şubat 2020 olduğu bilgisinin verildiği açıklamada, “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması 7 Mart 2020 tarihinde saat 14.00’da il merkezlerinde icra edilecektir. Yarışmaya örgün olarak ön lisans/lisans düzeyinde eğitimine devam eden, 1 Ocak 1993 ve sonrasında doğmuş üniversite öğrencileri katılabilecektir. Başvurular yarisma.diyanet.gov.tr adresinden bireysel olarak internet yoluyla gerçekleştirilecektir. Yarışmaya ilişkin tüm duyurular bu internet sitesi üzerinden ilan edilecektir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “T.C. vatandaşı olmayan yabancı öğrenciler, açık öğretim öğrencileri (İLİTAM öğrencileri dâhil) ile Diyanet İşleri Başkanlığında kadrolu, sözleşmeli, ücretli (fahri) olarak çalışanlar diğer şartları taşısalar bile yarışmaya başvuru yapamayacaklardır. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları hususunda kendi beyanları esas alınmaktadır. Bu sebeple her bir adayın yarışmaya giriş öncesi salon görevlilerine fiilen öğrenci olduğuna dair geçerli bir belge ibraz etmesi gerekmektedir. Ayrıca adayların T.C. kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları istenecektir. Şartları taşımadıkları yarışma öncesi veya sonrası ortaya çıkanların yarışmaları iptal edilecektir.”

Yarışmacıların ‘O’nun Gibi Yaşamak’ isimli eserden sorumlu tutulacağı ifade edilen açıklamada, “Geçtiğimiz yıl yarışmaya katılarak umre seyahati ile ödüllendirilmiş olan öğrenciler bu yıl yarışmaya başvuru yapamayacaklardır. Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde eden bir erkek ve bir kız öğrenci Başkanlığımızca umre ödülü ile ödüllendirilecektir. Umre ödülünün gerçekleştirileceği tarih aralığı hususunda Başkanlığımız planlamaları esas alınacaktır. Yarışmacılara söz konusu ödülü farklı tarih aralığında kullanma veya yerine başkasını faydalandırma imkânı verilemeyecektir. Yarışmacılar Başkanlığımız yayınlarından ‘O’nun Gibi Yaşamak’ isimli eserden sorumlu olacaktır. Eser, http://yayinsatis.diyanet.gov.tr/ adresinden yahut müftülük yayın satış bürolarından temin edilebilecektir.” denildi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir