• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Raid Salah: İstanbul, Kudüs Özgür Olunca Sevinir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mirasımız Derneği`nin düzenlediği, “Mirasımız Tehlikede” programında konuşan Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, Kudüs ve İstanbul`un ikiz şehirler olduğunu söyledi. Kudüs`ün ve İstanbul`un birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Şeyh Salah; “İstanbul tam olarak sevinemeyecektir. İstanbul’un sevinci Kudüs göklerinde İstiklal bayrağının dalgalanmasıyla olur” dedi.

Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, Kudüs ve İstanbul`un ikiz şehirler olduğunu söyledi. Kudüs`ün ve İstanbul`un birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Şeyh Salah; “İstanbul tam olarak sevinemeyecektir. İstanbul’un sevinci Kudüs göklerinde İstiklal bayrağının dalgalanmasıyla olur” dedi.

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (Mirasımız Derneği), İsrail`in Mescid-i Aksa`yı bölme planları karşısında Türkiye`deki insanları bilgilendirmek amacıyla "Mirasımız Tehlikede" isimli bir program düzenledi. İstanbul Eyüp Feshane Kültür Merkezi`nde 30 Aralık Pazar günü gerçekleşen programa, Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, BBP MKYK Üyesi Muhittin Açıcı ve Ali Ramazan Dinç Hocaefendi başta olmak üzere birçok siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve kudüs sevdalısı kişi katıldı.

KUR`AN-I KERİM TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Piyale Paşa Camii İmamı İshak Danış`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Kudüs ile ilgili sinevizyon gösterildi. Mehter takımının gösteri yaptığı programda, Ali Ramazan Dinç Hocaefendi Kudüs ve Mescid-i Aksa için dua etti.

DEMİRCİ: MESCİD-İ AKSA`NIN BÖLÜNMESİNE HAYIR DİYECEĞİZ
Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Demirci, İsrail`in Filistinlileri Kudüs`ten çıkarmaya çalıştığını söyledi. Kudüs`te 350 bin Müslüman`ın yaşamaya çalıştığını ifade eden Demirci, “Kudüs`te yaşam standartları çok pahalı. Bir evin kirası 800 doları aşıyor. İsrail`in çizdiği sınırlar içerisinde Kudüslü Müslümanlar bu kirayı vermek zorunda kalıyor. Bu sınırların 10-20 metre dışına çıktığınızda kiralar 100-150 dolara düşüyor. Buna rağmen oradaki Müslümanlar orda yaşamaya çalışıyor. İsrail Mescidi Aksay`ı kamulaştırarak, herkesin gidebileceği bir bağ, orman, park haline getirdi. Yani Mescidi Aksan`ın kutsiyeti kalmadı" dedi. İsrail`in Mescid-i Aksa`yı böleceğini kaydeden Demirci sözlerinin devamın şunları söyledi: “Mescid-i Aksa bölünmesin. Mescid-i Aksa`nın bölünmesine hayır diyeceğiz.”

WAMİ: TÜRKİYE`NİN İZZETİ İSLAM`IN İZZETİDİR
Suudi Arabistan İslami Gençlik Platformu Başkanı Saad bin Fehd Wami, Türkiye`nin yükselen gücüne değinerek, Türkiye`nin gücünün ve izzetinin İslam`ın gücü ve izzeti olduğunu söyledi. Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanların, Türkiye`ye baktığını ifade eden Wami, “Bu dev, şahane güce bakıyor. Türkiye, Gazze`ye Filistin`e, Somali`ye, dünyanın dört bir tarafına yardım etti. Yardıma muhtaç herkese yardım etti" diye konuştu.

SALAH: EY İSRAİL SEN ZALİMSİN
Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah ise yaptığı konuşmada, Kudüs ve İstanbul`un ikiz şehirler olduğunu söyledi. Kudüs`ün ve İstanbul`un birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Şeyh Salah; “İstanbul tam olarak sevinemeyecektir. İstanbul’un sevinci Kudüs göklerinde İstiklal bayrağının dalgalanmasıyla olur” dedi.

“Bundan sayılı seneler önce Hürriyet filosunda İsrail katliam yaptığı zaman Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demişti ki, `Akdeniz`in her suyu, bu katliama şahit olan her şey, İsrail`i affetmeyecek ve ondan hesap soracaktır.` ” diyen Şeyh Raid Salah; “Başbakan, Akdeniz`in tüm suları da olsa İsrail`in pisliğini temizleyemeyecektir. İsrail`in Mescid-i Aksa`da, Kudüs`te yaptığı işgalin pisliğini bütün denizlerde olsa temizleyemeyecektir” diye konuştu.

Mescid-i Aksa`yı fethetmek için İslami şahsiyete, İslam birliğine, İslam`ın izzetine ve kuvvetine muhtaç olduğumuzu ifade eden Şeyh Salah; “Fatih Sultan Mehmet, Halife Ömer bin Hattab`ın (rha) mirascısıdır. Sultan 2. Abdülhamit Han, Fatih Sultan Mehmet`in mirascısıdır. Necmettin Erbakan, 2. Abdülhamit Han`ın torunlarındandır. Biz Başbakan Erdoğan`ın da, bu geçmişinin, bu güzel yolun niteliği olmasını, hep bu yoldan yürümesini temenni ediyoruz. O halde bizler Hz. Ömer`e, Selahaddin Eyyübü`ye, Fatih Sultan Mehmet Han`a, Sultan 2. Abdülhamit`e, Necmettin Erbakan`a, Recep Tayyip Erdoğan`a vefakar olmak istiyorsak Kudüs`ü fethetmek zorundayız” şeklinde konuştu.

İsrail`e seslenen Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah; “Ey işgalci İsrail, Mescid-i Aksa`yı yıkmada acele edersen, Allah`ın izniyle evini yıkmada acele etmiş olursun. İsrail`in, Filistin işgalinden 46 yıl sonra yine aynı sözü söylüyoruz. Ey İsrail sen işgalcisin, kanunsuzsun, zalimsin, gitmeye mahkumsun. Buradan işgalci İsrail`e sesleniyorum. Silaha, hapishanelere, ordulara, sahip olabilirsin ama geçen her yıl senin aleyhinedir, ömrünü kısaltmaktadır. Gazze`de, Batı Şeria`da kanımızı dökersen, bu kanlar deniz olur ve bu denizde seni boğacak" diye konuştu.

ÖMER KARAOĞLU KONSERİ
Programın sonunda katılımcılar arasında çekiliş yapılarak, 13 kişi Kudüs ziyareti kazandı. Daha sonra sanatçı Ömer Karaoğlu, Kudüs konulu ezgileriyle konser verdi. Konser sonrası program sona erdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir