• DOLAR 32.346
  • EURO 35.164
  • ALTIN 2309.069
  • ...
SON DAKİKA
Doğan: "Bu anlaşma ABD ile israilin geçmişten gelen işbirliğinin dışa vurumudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam ülkelerini sömürmek ve emperyalist emellerini gerçekleştirmek isteyen işgalci ABD ve siyonist terör rejimi arasında yapılan anlaşmayı lanetleyen Adıyaman halkı, bu anlaşmanın Müslümanlar nezdinde bir kıymetinin olmadığını ifade ettiler.

Terör rejimi ve işgalci ABD'nin kararını tel'in eden Adıyamanlılar, 9 Şubat Pazar Günü Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'da gerçekleştirilecek olan "Kudüs Bizimdir" mitingine katılım için bütün Müslümanların ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İşgalci ABD ve siyonist terör şebekesi arasında imzalanan belgeye anlaşma demenin bir hakaret olacağını belirten Refah Partisi 20'nci dönem Adıyaman Milletvekili Ahmet Doğan, "Ona anlaşma demek bir defa hakaret olur. Çünkü ABD ile israilin geçmişten gelen bir iş birliğinin dışa çıkmasıdır. israili 1947'de oraya yerleştiren İngiltere'dir. Orası İngiltere'nin işgali altındaydı ve İngiltere o zaman israil ve Amerika ile iş birliği yaparak Müslümanların yurdu olan Kudüs'ü, Filistin'i adım adım işgal ettiler. Bu işgale mücadeleyle bir karşı duruş da olmadı. Çünkü Kudüs İngiltere'nin işgal altında olduğu için, orada Müslümanlar bir mücadele içinde idi ama kendi imkanları içinde… Amerika, israil ile iş birliği yaparak 1948'den beri bu işgale devam etmektedir." dedi.

 

"Müslümanlar görevlerini yapmış olsalardı israili tükürükleri ile boğardı"

Müslümanların görevlerini hakkıyla yapmamasından dolayı şer güçlerin cirit attığına değinen Doğan, "1960 harbinde lise son sınıf öğrencisiydim. Merhum dedemin radyodan haber dinlediği sırada gözlerinden yaşlarını aktığını gördüm. Ben 'Dedeciğim hayırdır! O haber neydi ki sizi de ağlattı.' diye sorunca, 'Evladım Filistin elden gidiyor. Kudüs elden gidiyor. Kudüs giderse Mekke, Medine de sıkıntıya düşer.' cevabını vermişti. Onun için, bugün Müslümanlar görevlerini yapmış olsalardı israili tükürükleri ile boğardı." ifadelerini kullandı.

"Filistinlileri orada yurtsuz bırakmanın gayreti içindeler"

Olayın bu boyuta gelmesi, sadece dış güçlerin değil, Müslümanlar içinde şer güçlerle ittifak eden bütün destekçilerin iş birliğiyle gerçekleştiğini belirten Doğan, "Maalesef adım adım israili yerleştirip Filistinlileri orada yurtsuz bırakmanın gayreti içindeler. Ama bu gidişat Allah'ın izniyle onların sonunun yaklaştığını gösteriyor. Zira Müslümanlar zor zamanlarda ittifak ederler, birlik ve beraberliklerini sağlarlar, rahat zamanlarda ise maalesef birbirleri ile uğraşırlar. Bu yanlış adımları, içlerinde gizledikleri kararlarını dışa vurmaları, inşallah onlar için sonun yaklaştığının bir göstergesidir." şeklinde konuştu.

"Kudüs Günü" mitinglerine katılmak için Müslümanların bütün imkanlarını seferber etmesi gerektiğini belirten Doğan, "Bütün Müslümanlar en yakın yere, güç birliği yaparak bütün imkânlarını seferber etmeleri gerekir. İnşallah Müslümanların sesi onların yüreklerini korkutacaktır. Onlar, yaptıklarının yanlış olduğunu kabul etme noktasına geleceklerdir. Çünkü Müslümanlar, Allah'a tevekkül ederek elinden geleni yaptıktan sonra Cenâb-ı Hak düşmanlarının kalplerine korku salacak ve Müslümanlar inşallah güçlü seslerini bütün dünyaya duyurmuş olacaklardır." dedi.

"Kudüs bütün Müslümanların ortak değeridir"

Kudüs'ün bütün semavi dinlerin ortak değeri olduğunu ancak siyonist işgal rejimi gibi bir terör şebekesine teslim edilemeyeceğini belirten Şükrü Rençber, "Kudüs bütün Müslümanların ortak değeridir. Ne Araplarındır ne Kürtlerindir ne Türklerindir; tüm Müslümanlarındır. ABD binlerce kilometre öteden gelip orayı bir başkent yapacak… bu, Müslümanlar sağ olduğu müddetçe imkansızdır. Her an için gidip orada şehit olmaya da hazırız. 'Kudüs Günü' dolayısıyla yapılacak programlara katılım sağlayacağız. Kudüs bizimdir. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak değeridir. Ama böyle terörist bir zümreye, israile başkent yapmak düşüncesi kabul edilemez. Kudüs bizimdir, bizim olarak kalacak." ifadelerini kullandı.

"Kudüs korkakların değil, taşlarla mücadele eden cesur Müslümanlarındır"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aydın, pazar günü Diyarbakır'da yapılacak miting için katılım sağlanması gerektiğini belirterek, "Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, elinde ağır silahlarla işgal girişiminde bulunan korkakların değil, taşlarla mücadele eden cesur Müslümanlarındır. Hiçbir zaman Kudüs'ü bırakmayacağız. Kudüs için yapılacak etkinliklere hep beraber katılmamız önem arz etmektedir. Sesimizi gerekli yerlere duyuralım ve Kudüs'ün yalnız olmadığını iyice anlasınlar. Kudüs bütün Müslümanların ortak değeridir, Kudüs bizimdir." şeklinde konuştu.

"İnşallah sesimiz Kudüs'te yankılanacak, siyonizmin kalbine korku salacaktır"

Kudüs üzerinde oynanan oyunların ve imzalanan belgelerin Müslümanlar nezdinde bir kıymet ifade etmediğini belirten vatandaşlardan Hayrettin Çetiz, "Kudüs bizim ortak değerimiz, Müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanlar olarak burayı ne siyonistlere ne de başka güçlere teslim etmeyiz. Onların kendi aralarında aldığı 'Kudüs israilin başkentidir!!!' kararı bizim için yok hükmündedir. Biz bu pazar Diyarbakır'da düzenlenecek olan 'Kudüs Günü' programına katılacağız. İnşallah bizim sesimiz Kudüs'te yankılanacak, siyonizmin kalbine korku salacaktır." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir