• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Erzurum -26`yı Gördü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğu Anadolu Bölgesi`nde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 26 dereceyle Erzurum`da ölçüldü.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi`nde, soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum`da eksi 26, Ardahan`da eksi 19, Kars`ta eksi 18, Ağrı`da eksi 15, Erzincan ve Iğdır`da eksi 9 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars`ta ve Ağrı`da eksi 12, Ardahan`da eksi 10, Erzurum`da eksi 9, Erzincan`da 5 ve Iğdır`da 2 derece olması tahmin ediliyor.

Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı`da 4 köy yolu ulaşıma kapalı bulunurken, İl Özel İdaresi`ne bağlı karla mücadele ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kar kalınlıkları Ağrı`da 30, Ardahan`da 17, Kars`ta 10, Erzurum`da 4, Bayraktepe`de 130, Palandöken`de 33 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi.

Bu arada, Sarıkamış`ta evlerin çatılarında boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtlar oluşurken, bölge illerinde belediye ekipleri, şehir merkezlerinde kar ve buz temizleme çalışması yapıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir