• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
“Ümmet olma vasfımızı kaybetmiş olmamız düşmanlarımıza bu cesareti veriyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İşgalci ABD’nin Kudüs ile ilgili tek taraflı olarak aldığı karara her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Alınan şer karar ve pazar günü Yenikapı'da düzenleyecekleri miting ile ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim, ümmet olamayışımızın düşmanlarımıza cesaret verdiğini söyledi.

Trump’ın kalkıp ‘Yüzyılın Antlaşması'nı sanki marifetmiş gibi ortaya koyması bir sonuçtur.” diyen Sevim, “Asıl sebep bizim bugün ümmet olmayışımızdır. Ümmet olma vasfımızı kaybetmiş olmamız düşmanlarımıza bu cesareti veriyor. Burada kendimize kızmalıyız. Asıl suçlu biziz. Bugün Müslümanlar olarak Allah’ın emrinin tam tersine hareket ediyoruz. Cenab-ı Allah bir araya gelin diye emrediyor, biz ise tam tersine millet olacağız diyoruz. Kendimize dönüp bu problemin aslı sebebini kabul edip çaresine bakmamız lazım.” diye konuştu.

Sevim, “Rahmetli Erbakan bize üç tane görev verdi. Birisi inandığımız gibi yaşanılabilir bir Türkiye’nin mutlaka oluşturulması gerektiğini, ikincisi bunun yetmeyeceğini, İslam dünyasına, yeryüzündeki bütün Müslümanlara sahip çıkılabilmemiz için yeniden büyük Türkiye olmamız gerektiğini, üçüncü olarak bütün insanlığa iyilik yapabilmek, onlara da sahip çıkabilmek için de hakkı üstün tutan yeni bir dünyanın kurulması gerektiğini söyledi. ‘Onun için bundan sonraki hedefiniz ikinci altay konferansı ve yeni bir dünya kurmaktır.’ diye bir hedef ortaya koymuştu.” şeklinde konuştu.

Irak, Suriye, Afganistan, Çeçenistan, Yemen vs. tüm İslam ülkelerindeki Müslümanların canları ve mallarının tehlike altında olduğunu hatırlatan Sevim, “Halbuki İslam yeryüzünde bütün insanlığın mallarının, canlarının, namuslarının, akıllarının ve inançlarının teminat altında olması için Allah (Celle Celalüh) tarafından gönderilmiş bir sistemdir. Bizim Müslümanlığın doğrusunu anlayıp Allah’ın bizden istediğini yerine getirmek için bir araya gelmemiz lazım. Bunu yapabilirsek benzeri saçmalıklarla karşılaşmayız. Ancak bu kafayla gidersek daha çok mitingler yapar, israil, Amerika bayrakları yakarız.” ifadelerini kullandı.

“Şikâyet etmek yetmiyor, gayret etmek gerekir”

Kudüs ile ilgili açıklanan planın akabinde Yemen’de milyonluk mitingin yapıldığını ancak Türkiye’den yeteri kadar tepki gelmediğini söyleyen Sevim, “Türkiye’de maalesef bu konuda ciddi bir vurdum duymazlık var. Türkiye tepkisizleştirilmiş durumdadır. Meşguliyetlerimiz bizi geniş açılı düşünmekten alıkoyuyor. Okumayan, araştırmayan bir toplum haline gelmemiz bu konularda duyarlı olmamızı engelledi. Dolayısıyla şikâyet etmek yetmiyor, gayret etmek gerekir. Durum tespiti için bunları söylüyorum. Yoksa bu çözülemeyecek meseleler değildir. Bu duyarsızlığı ortadan kaldırmanın yolu, yeniden insanlara dünyada neler olup bittiğinin gerçek resmini göstermemizdir.” dedi.

“Bu miting ümmetin mitingi olacak”

Kudüs ile ilgili verilen karar üzerine genel merkez olarak İstanbul’da bir miting yapma kararı aldıklarını hatırlatan Sevim, pazar günü Yenikapı’da düzenleyecekleri program hakkında şunları söyledi: “Miting ile ilgili yapılması gereken ne varsa planlandı. Şu anda dokümanlar hazırlanıyor. İnşallah bu gece pankartlar İstanbul sokaklarını süslemiş olacak. El ilanlarımız cuma namazının ardından tüm camilerde dağıtılacak. İnşallah Türkiye’nin tüm illerinden katılım sağlanacak. Bu miting ümmetin mitingi olacak. Her ne kadar Saadet Partisi olarak bu işi organize etsek de bu işten hasıl olacak sevaptan bütün Müslümanların istifade etmesini istiyoruz. Bunun için de herhangi bir parti, cemaat, tarikat gözetmeden bütün halkımızı bu mitinge davet ediyoruz.” (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

video





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir