• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Van Basınında Öne Çıkan Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: \"YILBAŞININ İNANANLARLA HİÇBİR ALAKASI YOKTUR\"
Van`ın tanınan imamlarından molla Fahrettin Aslan, bizim inancımızla uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan yılbaşının batıllarla ve günahlarla dolu olduğunu belirterek, bunun inananlarla hiçbir alakası olmadığını hatırlattı.

İHH`dan Suriyeliler Yararına Kermes
Van`da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriyeliler yararına kermes düzenlendi.

\"Zalimlerin Yaptıklarından Allah`ı Gafil Sanma\"
Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 34 vatandaşın Türkiye jetleriyle katledilmesinin yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Van İsra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen hala aydınlatılmamasına dikkat çekti.


BÖLGE GAZETESİ: 70 MİLYON MÜSLÜMAN`I KESTİLER
Türkiye`nin birçok yerinde olduğu gibi Van`da da Mekke`nin Fethi`nin yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında bir konferans veren Tarihçi-Araştırmacı-Yazar Ekrem Şama, Haçlıların yüzyıllardır Kâbe, Mekke ve Medine`ye saldırı gerçekleştirdiklerini, ama başarılı olamadıklarını ifade etti.

Muradiye`de çaya düşen çocuk kayboldu
Van`ın Muradiye ilçesinde, oyun oynarken Bendimahi Çayı`na düşen çocuk kayboldu.

GAZETE VAN: TAŞERON İŞÇİLERİNDEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ
Van`da Taşeron İşçileri Platformu`na üye bir grup, hükümetin yapmış olduğu asgari ücret dağılımına tepki göstererek, bu yıl yine hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdiler.

Van OSB`de Müteşebbis Heyet Toplantısı
Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 2012 yılı son Müteşebbis Heyeti toplantısı, Vali Münir Karaloğlu`nun başkanlığında yapıldı.

VAN SESİ: BOĞAZİÇİ`NDEN TOKİ AÇIKLAMASI
Van`da yaşanan depremlerden sonra yapımına başlanarak tamamlanan ve ardından birçok sorunu da beraberinde getiren TOKİ`lerin yönetimini üstlenen Boğaziçi Anonim Şirketi`nin açıklama geldi.

Orhan Özdek Güven Tazeledi
Van Emlakçılar Dayanışma Derneği`nin 5. Olağan Kongresi`nde tek liste ile seçime giren Orhan Özdek, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.


DOĞU ANADOLU: KARALOĞLU`NDAN PERİHANOĞLU`NA ZİYARET
Vali Münir Karaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi`nde (OSB) bulunan ve yıllık 5 bin ton kapasite ile yurt içinde önemli bir Pazar payına sahip olan pvc boru fabrikasında incelemelerde bulundu.

Zorunlu Deprem Sigortası Azami Teminatı 150 bin TL
Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı yapı tarzı ayırımı yapılmaksızın 2013 yılında 150 bin TL olarak uygulanacak.

VAN HAVADİS: SUDA KAYBOLAN ÇOCUK BULUNAMADI
Muradiye ilçesinde, dün akşam saatlerinde oynarken dereye düşerek kaybolan çocuğun bulunması için başlatılan çalışmalar, havanın kararmasıyla sonlandırıldı.

Dün Gece Ay Çok Korkuttu
Van`da dün gece ayın etrafında görülen hale, bazı vatandaşlar arasında deprem paniğine neden oldu

WAN HABER: 2013`E NEREDE GİRECEKLER
2012 ile vedalaşmaya sayılı günler kaldı. İki büyük depremin acılarını unutmaya çalışan tarihi Van kentinde, siyasilerin, bürokrasinin, işverinin ve sıradan halkın 2013 yılına nerede ve hangi koşullarda gireceğine göz attık.

MEDYA VAN: VAN`DAN İLK YARDIM TIR`I SURİYE`YE DOĞRU YOLA ÇIKTI
Van`daki bazı sivil toplum örgütlerinin, İnsani Yardım Vakfı (İHH) koordinatörlüğünde başlattığı kampanyada Suriye için toplanan yardımlarla dolu ilk TIR bugün yola çıktı. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir