• DOLAR 32.368
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Pelosi Trump’ın konuşma metnini yırttı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD Başkanı Donald Trump, hakkında azil süreci başlatan Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi’nden ABD kamuoyuna "Amerika’nın Muhteşem Dönüşü" temalı konuşmasıyla seslendi.

Trump’ın hemen arkasında, Başkan Yardımcısı Mike Pence ve azil sürecine liderlik eden Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi de yer aldı.

"Görevini kötüye kullanma" ve "Kongre’nin çalışmasını engelleme" suçlarıyla itham edildiği azil davasında gergin bir dönemden geçen Trump ve Pelosi, ekim ayından bu yana birbiriyle konuşmamıştı. Nancy Pelosi, Trump konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarken, Trump’a elini uzattı ancak Trump tokalaşmayınca Pelosi hızla elini geri çekti.

Pelosi, Trump’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ederken, normal koşullarda kullandığı "önemli ayrıcalık ve büyük bir şeref" ifadelerini kullanmadı, "Huzurlarınızda ABD Başkanı" demekle yetindi.

Konuşma biter bitmez Pelosi'nin Trump'ın konuşma metninin kopyasını yırtıp atması da kameralara yansıdı.

Pelosi salondan çıkarken "Konuşma metnini neden yırttınız?" sorusuna "Diğer seçenekleri düşününce bu yapılacak en kibar şeydi" yanıtını verdi.

Öte yandan Trump, konuşmasını, kendi iktidarının, ekonomi, ticaret anlaşmaları, istihdam, göçmen politikası, sağlık sistemi, ceza reformu, kürtaj tartışması, ABD ordusuna yatırım gibi iç politika başlıklarına ayırdı. Ulusal güvenlik ve dış politika başlıklarında ise İran’la gerilim, Afganistan savaşı ve DAİŞ’le mücadele ön plandaydı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir