• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Devlet Toplumu Günaha Yönlendiriyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADIYAMAN - Yeni yıla saatler kala Müslümanları bir kez daha uyaran alimler, yılbaşı kutlamalarından uzak durulmasını, yeni yılda geçen yılın muhasebesi ve muhakemesinin yapılmasını önerdi.

"Müslümanların attığı her adımda, verdiği her kararda Allah`ın hükmüne uygun bir şekilde hareket etmek zorundadır" diyen emekli vaiz Ahmed Doğan, "Bu tür kutlamalar dünya siyonizminin ve batılı emperyal güçlerin eliyle organizeli bir şekilde dayatılıyor. Müslümanların bu konuda dikkatli olması gerekir" dedi.


Yılbaşıyla birlikte milli piyangonun devlet eliyle Müslüman topluma dayattırılmasına tepki gösteren Doğan, "Bu gerçekten vahim bir durumdur, devlet büyük bir ayıp içersindedir" dedi.

Devlet yetkililerine ve halka seslenen Doğan Hoca,"Allah-u Teala Kur`an-ı Kerimde kumarı, içkiyi, zinayı açık bir şekilde yasaklamıştır. Devlet yetkililerinin de bu konuda üzerlerine düşeni yapmalı ve bu yanlışı düzeltmeldiir. Toplumumuz da devlet yapıyor diye meşru görmemelidir. Özellikle İslami vakıf, dernek ve camialar, bu konuda toplumu bilinçlendirmeye yönelik programlar düzenlemelidir. Müslümanlar eskiye oranla Mekke fethini idrak ediyorlar. Yılbaşı kutlamalarından ziyade Müslümanların Mekke fethinin üzerinde durması gerekir" diye konuştu.
(Cemil Özdaş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir