• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
​Batman Valisi Şahin'den H1N1 virüsü açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Valisi Hulusi Şahin, Hasankeyf eski yerleşkesinde yaşayan ve Hasankeyf yeni yerleşkesinde hak sahipliği şartlarını taşımayan vatandaşlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi.

Hasankeyf Kaymakamlığında düzenlenen toplantıya; Vali Şahin’in yanı sıra Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ve ilgili kurumlar katıldı.

Kentte domuz gribiyle ilgili çıkan haberlere ilişkin konuşan Vali Şahin, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün tehlike olmaktan çıktığını söyledi.

"H1N1 virüsü diğer griplerden farkı yok"

Halkı paniğe sevk etmenin doğru olmadığını ifade eden Şahin, "Domuz gribi dediğimiz H1N1 virüsü zaten her yerde görülüyor. Bu garip bir durum değil. Şu anda H1N1 virüsü ile H1N2 virüsü olarak bildiğimiz normal ifluanza normal grip arasında semptomlar yönünden hiçbir fark yoktur. Dolayısıyla H1N1 virüsünün böyle bir korkuya sebebiyet verecek bir durum yok. İkisi de Türkiye’nin mevsime bağlı olarak görülüyor. Batman’da da görülüyor. Bu özel bir durum değil. Bunun sanki Çin’deki şu korona virüsü hadisesi ile ilişkilendirerek halkımızı bir korku ve paniğe sevk etmek hiç doğru değildir. Böyle bir durum yok. Havalar soğudu. Dolayısıyla grip vakalarında artış var. Bu grip vakalarının bir kısmı H1N1, bir kısmı da H1N2’dir. Kamuoyunda domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden de Batman’da ve Türkiye’nin diğer yerlerinde var. Bu gribin diğer griplerden bir farkı yoktur. Yıllar önce bu domuz gribi ağır seyrediyordu ama şimdi zayıfladı ve tehlike olmaktan çıktı." diye konuştu.

"Kamulaştırma parasını almayan kimse yok"

Hasankeyf’teki çalışmalara ilişkin de konuşan Şahin, Ilısu Barajı ve bu barajdan etkilenecek olan bölgelerle ilgili devletin milyonlarca lira harcama yaptığını söyledi.

Kamulaştırma parasını almayan hiç kimsenin olmadığını vurgulayan Şahin "Herkes parasını aldı. Kamulaştırma parasını almayan kimse yok. Dolayısıyla insanlar öncelikle bunu bilsinler. Buradaki köylerimizin büyük bir çoğunluğu ile ilgili iskan işleri bitti. Ama bazı köylerimizde bazı özel durumlar ortaya çıktı. Bazı köylerde köy yerleşim alanı olarak belirlenen yer bir anda davaya konu oldu, bir vatandaş çıktı burası benim dedi. O davadan dolayı süreç uzadı davalar devam ediyor." dedi.

Son olarak Şahin, vatandaşların yeni Hasankeyf’te yüzde 95 oranında yerleştiklerini ve hayatlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir