• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Elazığ depreminde görev alan UMKE ekibi ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez üssü Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından deprem bölgesine sevk edilen 11 kişilik Adıyaman Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), arama kurtarma çalışmaları nedeniyle Vali Aykut Pekmez tarafından başarı belgesi verildi.

Vali Pekmez, zorlu kış şartlarına rağmen gönüllü olarak Elazığ’da depremzedelerin yardımına koşan ve fedakârca arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren ve telefon bağlantısı kurarak Azize ismindeki bayanla Kürtçe konuşup 8 kişinin kurtulmasına vesile olan Emine Kuştepe'nin de aralarında olduğu Adıyaman UMKE Ekibine teşekkür ederek, gösterdikleri üstün gayret ve çabalarından dolayı başarı belgesiyle ödüllendirdi.  

UMKE sağlık hizmetlerinin çok önemli ve vazgeçilmez bir birimi olduğunu belirten Pekmez, "UMKE Ekibinin insanları hayata döndürmek için gösterdiği yoğun gayret ve çabasını Elazığ’daki arama kurtarma sırasında gördük. Mobil iletişim merkeziyle ekipler arası koordinasyonu da profesyonelce yöneten UMKE ekibi, enkaz altında kurtarılmayı bekleyen yaralılara seslenerek ya da telefonla iletişim kurup hayatta tutmaya çalışma, göçük altında solunum tüpü takmaya kadar pek çok önemli müdahalelerde bulundular. Fedakârca görev yapan UMKE personelimize özverili çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum." dedi. (Cemil Özdaş – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir