• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
IHO-EBRAR deprem bölgesine yardımlarını ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez üssü Elâzığ Sivrice'de meydana gelen, 41 vatandaşın hayatını kaybettiği 6,8 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için yardım kuruluşları tarafından seferberlik başlatıldı.

Bölgede yaşayan depremzedelerin sıkıntılarını gidermek adına seferberlik başlatan yardım kuruluşları içerisinde İHO-EBRAR yardım kuruluşu da yer aldı.

İHO-EBRAR yardım kuruluşu, Elazığlı depremzedelerin soğuktan korunmaları için battaniye yardımı, temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için gıda yardımı ve çocukların yüzünü güldürmek için de oyuncak yardımında bulundu.

Yapılan yardım çalışmaları hakkında açıklamada bulunan İHO-EBRAR gönüllüsü Hasan Durmaz, ihtiyaç sahiplerine yardımları götürmeye devam edeceklerini belirterek bu tür yardımların sayısının artması için de hayırseverlerin yapacağı yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

"İHO-EBRAR olarak tüm yardımlarımızla sahadayız"

Depremin ilk anından itibaren yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen İHO-EBRAR gönüllülerinden Durmaz, "Bugün Elâzığ deprem bölgesindeyiz. Geldiğimiz ilk saatten beridir yardımlarımıza devam ediyoruz. Yardımlarımızı çadırlarda yaşayan depremzedelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bugün de arkadaşlarımızla birlikte İHO-EBRAR'ın gönderdiği gıda, battaniye ve oyuncak yardımlarını çadırları tek tek gezerek ihtiyaç sahiplerinin verdik. Yaptığımız yardımlarla depremzedelerin yüzlerini güldürmeye çalıştık. Nitekim yardım olarak gönderilen oyuncaklarla çocukların yüzlerini güldürdük. İHO-EBRAR olarak tüm yardımlarımızla sahadayız." şeklinde konuştu.

Hayırseverlerden gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Durmaz, "Uluslararası yadım kuruluşlarına ve tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Gelen yardımlar devam etiği müddetçe ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırtmaya devam edeceğiz. Ayrıca buradaki mağduriyetleri içler acısıdır. Örneğin; yardım dağıtma esnasında arkadaşlarımızla bir fotoğrafa rastladık. Fotoğraf Suriye'yi andırıyordu. Hakikaten depremzedeli vatandaşların yaşadığı ve kaldığı yer adeta bir Suriye portesi çizmiş vaziyettedir. Bizde İHO-EBRAR olarak bu sıkıntıları gidermek için geldik. Bundan sonra da İnşallah yardımlar geldiği müddette yardımları yerlerine ulaştırmaya çalışacağız. Tekrardan Allah tüm hayırseverlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

"İHO-EBRAR olarak taziyemizi sunduk"

Depremde yakınlarını kaybeden ailelerin taziyelerine katıldıklarını söyleyen Durmaz, "İHO-EBRAR olarak, ailesini kaybeden Eymen Arifoğlu'nun taziyelerine geldik. Eymen Arifoğlu depremde annesini, babasını, ablasını ve 2 yeğenini kaybetti. Allah mekanlarını cennet eylesin inşallah. Onların acıları ve dertleri bizim de acılarımız ve dertlerimizdir. Onların yanında olduğumuzu belirtmek için taziye dileklerimizi sunduk. Rabbim Elâzığ depreminde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın mekanını cennet eylesin." temennisinde bulundu.

(Ramazan Zeren/Cihat Altun/Bilal Kaymaz-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir