• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Hakkâri'de köy minibüsü çığ altında kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından çığ altından çıkarılan araçta maddi hasar meydana geldi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Pervari, Eruh ve Şirvan ilçelerinde sık sık çığ düşme hadiselerinin yaşandığını, bu nedenle birçok köy yolunun kapandığını söyledi.

Canpolat, "İlçelerimizde yoğun kar yağışı aralıklarla devam etmektedir. Kar nedeniyle kapanan birçok köy yolumuz, çığ düşmesinden ötürü tekrar kapandı. Yollarımızı tekrar ulaşıma açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölgelerde canını dişine katan ekiplerimizi kutluyorum, ekiplerimiz büyük bir özveri veriyor ve yolların açılmasını sağlıyorlar." dedi.

Doğum sancısı çeken bir hasta ambulansa ulaştırıldı

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Gümüşören köyünde ise doğum sancısı çeken 2 çocuklu genç bir anne sağlık ekiplerine ulaştırıldı.

2'nci çocuğuna hamile olan Gamze Nur Aktaş, doğum sancısı çekmeye başlayınca, yakınları sağlık ekiplerine haber verdi. Ancak köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu için, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yardım talep edildi. Karla mücadele ekiplerinin çalışması sonucu sağlık ekipleri, Gümüşören köyüne ulaştı. Ambulansa alınan Aktaş, yaklaşık 3 saat sonra Pervari Devlet Hastanesine ulaştırıldı. Tedaviye alınan Aktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. (Murat Orhan-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir