• DOLAR 32.584
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2428.295
  • ...
Mekke`nin Fethi Malatya`da Coşkuyla Kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Belediye konferans salonunda düzenlenen programda Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İlyas Tonguç konuşmacı olarak katıldı. Mekke`nin fethine kadar Peygamber(sav)`in 6 özelliğine dikkat çeken Tonguç, \"Resullallah bu 6 özelliği ile Müslümanlara örnek olmuştur, eğer bunlar bilinirse günümüzde yeni fetihlerin nasıl gerçekleşeceği ortaya çıkacaktır.\"dedi.


Bu özellikleri şu şekilde sıraladı:
\"1- Hakem olayı: Hacerül Esved`in yerine konulmasında anlaşmazlığa düşen kabilelerin arasını bulmuştur.Bu olayla Peygamberin bütün insanları birleştirici bir özelliğe sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

2 Hilful Fudul: Peygamberimizin peygamber olduktan sonra bile adaletin tesisi için bunu arzu etmesi. Bu bizlere zalimlerin bütün gücüne rağmen mazlumların yanında yer almamızı örneklendiren güzel bir misaldir.

3. Ebu Talip aracılığı ile müşriklerin Peygamberimize mal, makam, mevki, kadın tekliflerine karşın; Peygamberin(sav) \"sağ elime güneşi, sol elime ayı da verseniz ben davamdan vazgeçmem\" demesi bizim için bir şiardır.

4. Hicret esnasında Sevr mağarasına sığındıklarında Peygamberimizin Hz Ebubekir`e `Korkma Allah bizimle beraberdir\" demesi bizim için dünyayı sömürü haline getirmiş emperyalizme karşı bir haykırıştır.

5. Mekke fethinin bir intikam alma olayından çok İslam`ın kıblesinin özgürlüğe kavuşması içindir. Misal olarak Ebu Süfya`nın evine sığınan, Kabeye sığınan, evine sığınan ve kılıcını elinden atana eman verilmesi yeterlidir.

6. Veda hutbesinde insanlara verilen hakların ve bu hakların güvence altına alınması, bu gün insan haklarına dem vuran BM ve Avrupa`nın insan haklarını ayaklar altına almaları ve kendisinden olmayana değer vermemesi gözler önündedir.\" (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir