• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
2 bin rakımlı tepelerde zorlu kar mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

3 bin 285 kilometre yol ağında 563 köy ve 372 mezra olmak üzere toplamda 935 ulaşım yerinin yollarını açmak için çalışan ve kimi zaman 2 bin rakımlı köylere ulaşan İl Özel İdaresi ekipleri 78 iş makinesi, 91 personel ve 8 adet mobil ekiple çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kar Mücadele Eylem Planı kapsamında çalışan ekipler doğum, ölüm, taşımalı eğitim ve grup köy yollarının açılmasına öncelik vererek çalışıyorlar.

 

Hasta kurtarma operasyonlarında sorumluluk alanlarına göre, 112 Acil Servis ekiplerine eşlik eden ve yolları açan İl Özel İdaresi ekipleri, böylece hastaların bir an önce bir sağlık kuruluşuna sevk edilmesine destek oluyor.

İş makinesi operatörü Yakup Yılmaz, yolları açmak için yüksek yerlerden, uçurumların kenarlarından geçmek zorunda kaldıklarını, zorluklara rağmen kış mevsiminde çalışmayı sevdiğini anlattı.

İstirahat esnasında gelen acil telefonlarla görev başına geçtiğini belirten Yılmaz, "34 yıldır burada çalışıyorum. Gece gündüz, kar kış demeden vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Ambulanslarımız geliyor acil hastalarımız oluyor, hastalarımız hastaneye yetişsin, tedavi olsunlar diye mesai dinlemiyoruz. Tam istirahat edecekken telefon geliyor gece yarısı köylerde acil hastaları kurtarmak için hemen çıkıp gidiyoruz. Kış mevsiminde çalışmak gerçekten zor. Yaz mevsiminde kolay geliyor insana çalışmak ama kışın zor. Çalışırken uçurum kenarlarından geçiyoruz, tehlikeli oluyor, karı temizlerken aracın kaydığı, yoldan çıktığı oluyor. Dağın üzerinde kar temizlerken aracın freninin tutmadığı oluyor, yüksek kesimlerde buzlu yollar oluyor yine de çalışıyoruz. Buna rağmen çalışmayı kış mevsiminde seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Ağrı'dan 30 kilometre uzaklıkta dağ köyü olan Sabuncu köyü Muhtarı Mehmet Zeki Kırboğa ise şunları söyledi:

"Kar gece ya da gündüz yağdığında İl Özel İdaresi ekipleri gelip yolları açıyorlar. Köyümüz rakım olarak tabi çok yüksekte ve Ağrı merkezden 30 kilometre uzaklıktayız. Dün akşam kar yağışı oldu ekipler gelip yolumuzu açtı, ardından tipi ve fırtına oldu, ekipler tekrar gelip yollarımızı açarak ulaşımımızı sağladılar. Bazen yağış olduğunda kar 2 metreye kadar yükseldiği oluyor. Yol açmak zorlaşıyor ama sağ olsun ekipler yine de yolumuz açıyorlar." (Ömer Adıgüzel - İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir