• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 31Aralık 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;


BATMAN BASIN.COM: MEKKE`NİN FETHİ İSLAM TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR
Batman`da Aktif Der tarafından düzenlenen Fetha İslamê konulu programda Mekke`nin fethinin İslam alemi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtildi.


İKİ YIL İÇİNDE 4 İL`E 27 MİLYON HİBE DESTEĞİ VERİLDİ
Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerini kapsayan bölgede faaliyet gösteren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) son iki yıl içinde 27 milyonu hibe, eş finansman ile birlikte 60 milyon TL`lik destek sağladı.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: ADALET BOMBALARIN ALTINDA KALMASIN
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle Özgür Der Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Devlet yetkililerince olayın aydınlatılması ve suçluların açığa çıkartılması konusunda bugüne kadar somut ve güven verici hiçbir adım atılmadığı ifade edilerek \"Adalet bombaların altında kalmasın, Roboski`nin failleri bulunsun\" denildi.


ELEKTRİĞE 19 MİLYON TL YATIRIM
DEDAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk, 2012 yılında yapılan faaliyetler ile ilgili basına bilgi vererek TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılı için elektriğe yaklaşık 19 milyon TL yatırım yapılacağını belirtti.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: ADALET BOMBALARIN ALTINDA KALMASIN
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle Özgür Der Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Devlet yetkililerince olayın aydınlatılması ve suçluların açığa çıkartılması konusunda bugüne kadar somut ve güven verici hiçbir adım atılmadığı ifade edilerek \"Adalet bombaların altında kalmasın, Roboski`nin failleri bulunsun\" denildi.
Diyarbakır`dan getirilerek Batman çayında `Töre`ye kurban edilen 15 yaşındaki Hatice Daşlı`nın cenazesi Diyarbakır`da toprağa verildi. Cenazenin kefensiz gömülmesi dikkat çekti.


TRAFO`YU GÖREN UFO ALIYOR
012 yılında yapılan çalışmalar ve 2013 yılı yatırımları ile ilgili basın toplantısı düzenleyen DEDAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk, yeni trafo kurdukları bölgelerde Ufo sayısının arttığını söyledi.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: MİNİBÜSÇÜLER İSYANDA
Batmanda şehir içi ulaşımda çalışan minibüs şoförleri, Araç Trafik Sigortasındaki fiyat dengesizliğine tepki gösterdiler.


MEAL YARIŞMASI BATMAN ÜÇÜNCÜSÜNE HEDİYESİ VERİLDİ
Türkiye genelinde düzenlenen Kur`an Meali Yarışması`nda Batman üçüncüsü olan Ramazan Güneş`e Bilge-Der merkezinde ödülü takdim edildi.


BATMAN UMUT GAZETESİ: 2012-2013 YILLARI İÇİN 32 MİLYON YATIRIM ÖDENEĞİ
DEDAŞ İl Müdürü Serhat Öztürk, ``kaçak elektrik kullanımından ötürü talep gücünün kurulu tesislerimizin çok üstünde bir talep olduğundan trafo ve panolarımızda arızalara, yanmalara ve tel kopmalarına sebebiyet vermektedir``dedi.


HİRA DER`DEN ESNAFA SEMİNER
Batman Hira-Der Genel Merkez`inde, esnafa yönelik İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık konulu seminer düzenledi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: ADALET BOMBALARIN ALTINDA KALMASIN
Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle Özgür Der Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Devlet yetkililerince olayın aydınlatılması ve suçluların açığa çıkartılması konusunda bugüne kadar somut ve güven verici hiçbir adım atılmadığı ifade edilerek Adalet bombaların altında kalmasın, Roboski`nin failleri bulunsun denildi.


BATMAN ÇAYINA KARANFİL BIRAKILDI
Yakınları tarafından öldürülen H.D.(15)`nin öldürüldüğü yere giden Batman Aydın Der Kadın Komisyonu, Kadın Dayanışma Derneği ve Girişimci Kadınlar Derneği`ne üye bir grup kadın H.D.`nin öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: BTÜ`NDEN BÖLGE EKONOMİSİNE YENİ BİR KAPI
Batman Üniversitesi bünyesinde DPT- SODES desteğiyle kurulan \"Süstaşı İşleme Atölyesinde\" taşlar şekillenerek takıya dönüştürülüyor.


HİRA DER`DEN ESNAFA SEMİNER
Batman Hira-Der Genel Merkez`inde, esnafa yönelik İslam`da ticaret ahlakı, helal ve haramlar, doğru esnaflık konulu seminer düzenledi.


BATMAN GAZETESİ; DİKA`DAN 25 MİLYON LİRA KAYNAK
Merkezi Mardin`de bulunan ve Şırnak, Batman, Siirt illerini de kapsayan Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) mali destek programları bölgenin kalkınmasına yardımcı oluyor.

BATÜ`DEN BÖLGE EKONOMİSİNE YENİ BİR KAPI
Süstaşı İşleme Atölyesinde taşlar şekillenerek takıya dönüştürülüyor. Batman Üniversitesi bünyesinde DPT- SODES desteğiyle kurulan \"Süstaşı İşleme Atölyesinde\" taşlar şekillenerek takıya dönüştürülüyor. Ücretsiz verilen eğitimler sayesinde vatandaşlar yeni bir iş sahası elde ediyor.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: ESENTEPE SOSYAL TESİSLER BELEDİYEDEN HAZİNEYE GEÇTİ
Yıllardır Batman Belediyesitarafından kullanılan Esenpete Sosyal tesisler, kar amaçlı kullanıldığı için Milli Emlak tarafından tahsisi iptal edildiği açıklandı.

BATMAN`IN YÜZDE 69`U KAÇAK ELEKTRİK KULLANIYOR
Yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenleyen Dedaş İl Müdürü Serhat Öztürk, %69 kaçak elektrik kullanımının bulunduğu Batman`da 2013 yılında 19 Milyon TL yatırım yapacaklarını açıkladı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: BİN 500 RAKIMLI DAĞDA KALİTELİ PETROL
Ukraynalı Polaris petrol firmasının yarıda bıraktığı petrol kuyusunda arama yapan TPAO, bin 800 metrede kaliteli petrol tabakasına rastladı. 3.5 ay önce Ukrayna Polaris petrol firmasının terk ettiği sahayı üstlenen TPAO ve TPİC, bin 500 rakımlı dağın zirvesinde kaliteli petrol buldu. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir