• DOLAR 32.323
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2282.341
  • ...
israil: Hamas`ın İki Liderini  Tutukladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal ordusuna bağlı askerlerin bugün sabah erken saatlerde Nablus’ta yaptıkları operasyonda Hamas’a mensup milletvekili Şeyh Ahmed El-Hac Ali ile hareketin bölgedeki liderlerinden üniversite hocası Mustafa Eş-Şennar’ı tutukladığı bildirildi.

Milletvekili Ahmed El-Hac’ın kızı Ummu Adil, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist askerlerin bugün (07 Haziran Salı) sabaha doğru şehrin doğu kesiminde bulunan El-Ma’acin’deki babasının evini basıp, kapısını yerinden çıkardıktan sonra ellerini bağlayıp götürdüklerini söyledi.

72 yaşındaki babasının hayatından işgal rejimini sorumlu tuttuklarını söyleyen Ummu Adil, babasının şimdiye kadar defalarca tutuklandığını, en son 2008 yılında tutuklanıp 15 ay idari olarak zindanda tutulduğunu ve işgal rejiminin Mercu’z-Zuhur’a sürgün ettiği kişiler arasında yer aldığını ifade etti.

İşgal güçleri aynı saatlerde yine El-Ma’acin’de Hamas liderlerinden üniversite hocası Mustafa Eş-Şennar’ın da evini basıp kendisini tutukladılar. Eş-Şennar en son 2009 yılında tutuklanmış, En-Nakab’ta geçirdiği iki yıllık esaretin ardından serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir