• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
Tren Yolcularının Şikayeti Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yolculara daha güvenli, konforlu ve hızlı hizmet vermek için Ödemiş-Cumaovası arasındaki raylar tamamen değiştirildi. Rayların kaynak ve balans işleri Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. İzmir’den Ödemiş’e gelmek için Gaziemir istasyonunu kullanan yolcular ise sıkıntılı. Yolculardan Sebahattin Yavuzkaya, yaşadıkları sorunu şöyle anlattı: “Tren yolcularının sayısı günden güne artıyor ve insanlar vagonlarda bazen balık istifi gibi üst üste gidiyor.

Tren vagonlarının yetersizliğine ek olarak Gaziemir istasyonundan trene binebilmek için alt veya üst geçidi bulunmayan ve aynı zamanda İZBAN’ın da çok işlek bir şekilde kullandığı raylardan geçip orta perona ulaşmak zorunda kalıyoruz. Yağışlı ve soğuk havalarda orta peronda yolcuların altına sığınabileceği korunaklı herhangi bir örtü yok, sırılsıklam ıslanıyoruz. 150 metre ileride alt geçit kullanılarak ulaşılan, üstü örtülü İZBAN’ın Gaziemir durağı var. Biz ille de yeni bir istasyon yapılsın demiyoruz. Adnan Menderes Havalimanı’nda olduğu gibi mevcut İZBAN durağına uzantı tapılarak bu sorun çözülebilir. Herhangi bir can kaybı ve olumsuzluk yaşanmadan yetkililerin bu konuya eğilmelerini bekliyoruz.”

Ödemiş Kaymakam Abdullah Dölek ise “Ocak sonu itibarıyla Ödemiş-İzmir arasındaki tren hattı yol yenileme çalışmasının neticelenmesi bekleniyor. Yenilenen bu hattımızda yaklaşık 300 kişi kapasiteli ve 4 vagonlu yeni tren setlerinin çalışmaya başlayacağı bilgisini aldık. Ayrıca Ödemiş ve çevresi için çok önemli olan Bayındır-Ödemiş duble yolu yapımı şu an onay aşamasında. Bu yol için yoğun mesai harcayan Sayın Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım’a ve bu konuda gayret sarf eden tüm yetkililere teşekkür ediyorum.” dedi.

Aktifhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir