• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğer Yılbaşında Onlara Uyarsan...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Her yılın başlangıcı, aslında bizlere bu mesajları veriyor. Ancak üzülerek ifade edelim ki, başka dinlere, başka kültürlere, başka dünyalara ait sembolik unsurlar, yılbaşı eğlenceleri ile bütünleştirilerek bir tüketim kültürüne dönüşmüştür. Daha endişe verici olanı ise geleceğimizin teminatı olan çocuklar üzerinden bir kimlik ve kültür erozyonu gerçekleştirilmesidir.

Ömrümüzden bir sene gittiği halde sanki bir sene kazanmış gibi zamandan intikam alırcasına, kendini ve değerlerini unutarak, kendinden geçerek alkollü içkilerle sabahlara kadar eğlenmek ne kadar hazindir. Emek harcamadan zengin olmak arzusuyla kumar, piyango, toto ve loto gibi talih ve şans oyunlarının peşinden sürüklenmek ne kadar üzüntü vericidir.

Gönül ister ki, her yılın başlangıcı, insanoğlunun iç içe geçmiş muhasebelerini yaptığı, kendi insanlığını yeniden kurduğu bir milat olsun!

Ayet-i Kerime açık

"Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki: "Şüphesiz doğru yol, Allah`ın (gösterdiği) yoludur." Eğer sana gelen bunca ilimden sonra onların heva (arzu ve tutku) larına uyacak olursan, senin için Allah`tan ne bir dost vardır, ne de bir yardımcı." (Bakara Suresi, 120)

Batı dünyasında Hz. İsa`nın doğum gününü kutlama bahanesiyle bin bir rezillik ve pisliğe sahne olan yılbaşı gecesinde; Müslümanların yapılan propagandalara ve basındaki özendirici yayınlara aldanmaması için önemli uyarılar geldi. Özellikle İslam dininde haram olan içki ve fuhşun Christmas bayramı ve yılbaşı gerekçesiyle hristiyanlar arasında kol gezdiği bir gecenin, Müslümanlar için hiçbir özel anlamı olmadığına vurgu yapılıyor. Din adamları ve uzmanlar, bu gece İslam`ın yasak kıldığı şekilde Noel kutlaması yapan Müslümanların başka dinlerin geleneklerine uymuş olacağı uyarısında bulunuyorlar.


Diyanet-Sen

Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Fethi Karahüseyin, yılbaşı kutlamalarının İslam dininde ve Türk kültüründe yerinin bulunmadığını söyledi. Karahüseyin, "Yılın bitimini ömründen giden, kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini yapmalısın. Yoksa elinde içki şişesi başında Noel şapkası, yanıp sönen ışıklar altında eğlence aleminde dansözler eşliğinde, şans oyunları oynayarak MiladiYılbaşı kutlanmamalı. Miladi yılbaşı günahlara girmenin miladı olmamalıdır." ``Hz. İsa(A.S) her Müslümanın iman ettiği böyle büyük bir Peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen, katledilen sayısız çam ağaçları ve kaybolan milli değerlerimiz, eğlence alemindeki rezalet sınırlarını da aşmış manzaralarla kutlayacağız.`` dedi.

Noel ve yılbaşı nedir?

Hristiyanlık`ta İsa`nın doğum günü, miladi yılbaşı kabul edilir. Bu nedenle de, her yıl 25 Aralık tarihinde İsa`nın doğum günü bayram olarak kutlanılır. Ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu da denir. Hristiyanların çoğunlukta olduğu ülkelerde pratik olarak Noel tatili yılbaşı tatiliyle birleştirilir. Aileler bir araya gelir. Noel ağacı süsler.


Kırmızı elbiseli Noel Baba, Noel gecesi çocuklara hediye bıraktığına inanılan efsanevi kişidir. Kökeni, Antalya`nın Kale ilçesinde 4. yy`da yaşamış bir 4. yüzyıl Hristiyan azizi olan Piskopos Nikola`ya dayanır.(Vahdethaber)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir