• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
Soylu`dan `Başkanlık Sistemi` Çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, başkanlık sisteminin Türkiye`yi dünya ülkeleri standardına taşıyacak yegane sistem olduğunu söyledi.

Konya`nın Ereğli ilçesinde düzenlenen ``Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye, Yerel Yönetimler Programı``nda konuşan Soylu, ilk olarak "kentsel dönüşüm"ün önemine dikkat çekti.

``Yeni Anayasa, başkanlık sistemi ve Büyükşehir Yasası bir devrimdir. Bundan 5 yıl sonra `iyi ki geldi` denilecek`` diyen Soylu, şunları kaydetti:

``Bu parlamenter sistemle siz Türkiye`yi yönetebileceğinizi mi zannediyorsunuz? Başkanlık sisteminde başkan birinci döneminde hazırlar ikinci döneminde Türkiye`nin her meselesini çözer. Sorumlusu da odur. Yasama meclisi de buna ait yasaları çıkarır, ama el birliğiyle çıkartır. Amerikan seçimleri 49-51 bitti. Bir düşünsenize Türkiye`de parlamenter sistemde 51-49 bittiğini. Herhalde şimdi mahkemelerdeydik. Kavgalar ediyorduk. Bütün şehir merkezlerinde çatışmalar vardı. Başkanlık sistemi Türkiye`yi dünya ülkeleri standardına taşıyacak yegane sistemin adıdır. Siyasete ilk girdiğim günden itibaren haykırdığım bir gerçektir bu benim. Türkiye`ye en yakın sistemlerden bir tanesidir. Daraltılmış bölgeden demokrasiden siyasetin demokratikleşmesinden ülkenin demokrasileşmesine kadar bütün meselelerimizin çözülmesine kadar bilinmelidir ki başkanlık sistemi Türkiye`nin yeni yapısal reformlarından birisi olmalıdır, olmak zorundadır.``

Başkanlık sisteminin otokratik değil, demokratik bir sistem olduğuna dikkati çeken Soylu, 21. yüzyıla hazırlanmanın, Türkiye`nin yarınlarına hazırlanmasının yolunun 2014 seçimlerinden geçtiğini sözlerine ekledi. (AA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir