• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep'te 24 derslikli lise eğitim öğretime açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey ilçesinin Karataş Mahallesine yaptırılan Tepebaşı Anadolu Lisesi 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününde düzenlenen törenle açıldı.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte her şeyin her geçen gün daha da iyiye gittiğini belirterek, "Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliğin yüzde 25'i kadar derslik 2 yılda tamamlanacak ve bunlara ek hayırseverlerimizle 4 bin derslik daha yapacağız, derslik sorununu da tamamen çözeceğiz. Bunları yaparken isteğimiz; Gaziantep'teki gençlerimizin daha iyi eğitim alması. Sadece fiziki altyapı tabi ki yeterli değil. Bunun için 'Spor Şehri Gaziantep', 'Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor', 'Gazişehir Öğrenci Meclisi' projelerini hayata geçirdik." dedi.

Belediyeler tarafından temin edilen arsalara hayırseverlerin ve Milli Eğitim Bakanlığının katkıları ile yeni okullar ve yeni spor salonları yapıldığını belirten Gül, Gaziantep'in diğer alanlarda olduğu gibi eğitimde de birlikte hareket ettiğinin altını çizdi.

Törende öğrencilere de seslenen Gül, bu yıl Gaziantep'te gerçekleştirilecek TEKNOFEST yarışmaları için son başvuru tarihinin 28 Şubat olduğunu hatırlatarak, başvuru yapmalarını istedi.

Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel de, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, eğitim noktasında her zaman Gaziantep'in destekçisi olacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Gül, protokol üyeleri ile okulun açılışını gerçekleştirerek öğrencilerle sohbet etti.

Vali Gül ve protokol üyeleri daha sonra Fadıloğlu İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir