• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Gaziantep Basınında Öne Çıkanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-07 Haziran 2011 Salı Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

Ayıntab Gazetesi; Alkolsüz İçki Tuzağı
İçki satışlarını katlamak isteyen firmalar gözlerine Müslümanları kestirdi. Haram olduğu için alkollü içeceklere el sürmeyen Müslümanlara yönelik "alkölsüz içki" tuzağı kuruldu. Medya ise bu tuzağın kampanya boyutunu yürütüyor.

Telgraf Gazetesi; Karkamış İtalyanların
Karkamış anteik kentinde kazı seçimlerden hemen sonra başlıyor. Japonlar ve İtalyanların talip olduğu Karkamış Kazısını, daha önce İslahiye`deki Tilmen Höyük Kazıların da başında bulunan İtalya Bologna Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marchetti başkanlığındaki bir ekip yürütecek.

Güneş Gazetesi; Acil Servise Kelepçe
Gaziantep`te yaklaşık 1 milyon lira harcanarak düzenlenmesi yapılan Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi acil servis ünitesi, sağanak yağmurda çatısı çöküp içeriyi su basınca,kapısına polis kelepçesi takılarak kapatıldı.

İki haftada 4 kişi boğuldu
Gaziantep il afet ve acil durum müdürü Sinan Atakan, havaların ısınmasıyla birlikte şehrimizde boğulma vakalarının bir anda yükseldiğini söyledi.

Hakimiyet Gazetesi; Aynı sudan içtik mi biz? Aynı yoldan Geçtik mi biz?
Şehir Merkezinden sadece 30 kilo metre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaşadığı Atalar Köyünde sular akmıyor.2011 yılının Türkiye`sinde susuz bir yaza hazırlanan Atalar Köyü sakinleri, tüm tehlikeleri göze alarak Gaziantep-Adana karayolunun 35.kilo metresinden itibaren karşı tarafta bulunan su kaynaklarına ulaşmak için ana yoldan tehlikeli bir şekilde karşıya geçerek bidonlarla su taşıyorlar.

Mahalleli ayağa kalktı
Barış mahallesine bağlı karayılan Caddesinde oturan vatandaşlar yollarının yapılmamasından dolayı isyan etti.

Olay Gazetesi; Esrar`da en büyük baskın
Uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan operasyonda 443 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Uzman istiyorlar
Gaziantep`in Araban ilçesinde vatandaşlar, Araban ilçe hastanesine kadın doğum uzmanı doktor istiyor.

Pusula Gazetesi; Yarım saat yetti
Pazar günü Gaziantep`i etkisi altına alan yağışlı hava adeta kenti yerle bir etti. Yarım saat kadar süren şiddetli yağış sonrası devlet hastanesinin acil servisini su basarken, yolardaki asfaltlar darmadağın oldu. Okul kantinlerini su basarken, kavşaklarda yine göletler oluştu. İtfaiye ekipleri biriken suları tahliye ederken, vatandaşlar, "Allah`tan yağmur yarım saat sürdü, daha uzun sürseydi Venedik`e benzerdik."dediler.

Gaziantep27 Gazetesi; Üstü var, Altı yok
Önceki gün kısa süreliğine yağan ve günlük hayatı, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyen, Mezarlık, Çimento, Küzget, Perlikaya ve Ünaldı kavşaklarında su baskınlarına yol açan asfaltların patlamasına sebep olan yağmur, "özellikle kavşaklarda ve alt üst geçitlerinde üstü yapılmış ama altı ihmal edilmiş" sorusunu gündeme getirildi.yağış sonrası bir süre önce Tugay Kavşağı ile başlayan sorunun aynısının şimdi de Gatem ve Çimento kavşaklarında meydana gelmesi,alt yapıya yeterince önem verilmediğini ortaya koydu.

Şefik Mert-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir