• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
İstanbullular Siyer Yarışmasına dair konuştular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" Siyer Yarışması, ülke çapında yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşti.

16 bin kişinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilen "Siyer Yarışması"nın ardından İLKHA muhabirine konuşan her yaştan vatandaş, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ettiler.

Siyer yarışmasına ilk defa katılan Muhammed Aydemir, "Sorular güzeldi. Kitabı okuduğum için de memnunum. Yarışma kolay geçti. Kitabı 6-7 defa okudum. Sorular da zaten önceden bildiğim şeylerdi. Birinci olamasam da inşallah ikinci veya üçüncü olurum." dedi.

Yarışmaya beşinci kez katıldığını ve yarışma sorularının da kolay olduğunu söyleyen Talha Işık, "Yarışmada bir şey kazanamasak da Peygamberimizin hayatından küçük bir parça bile olsa öğrensek güzel olur. İnşallah dereceye girerim." diye konuştu.

 

"Bir derece elde edemesem de en azından güzel bir kitap alarak Peygamberimizin hayatını öğrendim"

Siyer yarışması yapılmaya başlandığından bu yana katıldığını ve yarışma kitabını alıp çalışmaya başladığını belirten Abdusselam Kırtak, "Aslında yarışma kolaydı ama iki yerde takıldım. Bir derece elde edemesem de en azından güzel bir kitap alarak Peygamberimizin hayatını öğrendim." şeklinde konuştu.

7'nci sınıf öğrencisi Abdussamed Köseoğlu ise yarışmaya dört yıldır katıldığını ve soruların herkesin yapabileceği seviyede olduğunu söyledi.

5'inci sınıf öğrencisi Ömer Erdoğdu da soruların orta derecede olduğunu ve çözdüğü sorulara bakarak sınıf birincisi olacağını ifade etti.

Yarışma kitabını bir kere okuduğunu vurgulayan 6'ncı sınıf öğrencisi Eyüp Aldemir ve 5'inci sınıf öğrencisi Cihan Yeni, soruların kitaba göre çıktığını söyleyerek dereceye girmeyi hedeflediklerini ifade ettiler.

Siyer yarışmasını düzenleyenlere öncelikli olarak teşekkür eden Muhammet Settar, "İlk defa katılıyorum, gayet güzeldi. Şaşırtmacalı birkaç soruda zorlandım ama yine de güzeldi." dedi.

Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir ailenin çocuğu olan Takva Hallak da yarışmaya çok çalıştığını, soruların kolay olduğunu söyleyerek yarışma sorularını hazırlayanlara teşekkür etti.

"Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ederiz"

Yarışma ile ilgili duygularını aktaran diğer çocuklar da sırasıyla şu ifadeleri kullandılar:

Esra Sevinç, "Siyer yarışmasına ilk defa giriyorum. Çok güzel geçti. Çünkü evde kitabımı en az 3-4 defa okudum. Sorular pek zor değildi. İyi ki böyle bir yarışma düzenlenmişler. Bu yarışmayla Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olduk. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ederim."

Elif Nur Demir, "Yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Bu yarışmaya katılmamın sebebi Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti. Kazananları da teker teker tebrik ediyorum. İlk defa katıldım. Hem kendimle hem de yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Yarışmayı düzenleyenlere de teşekkür ediyorum."

Dilan Güvener, "Bu yarışmayı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ediyorum. Hediye için değil Peygamber Efendimizi tanımak, onun hayatını öğrenmek için bu yarışmaya çok çalıştım. İnşallah kazanırım."

Özkan Özdekli, "Allah, Peygamber Sevdalıları'ndan razı olsun. Yarışmaya dört defa girdim ve her girişimde seviyemi yükselttim. Bu sınavım da çok güzel geçti. İnşallah umreyi kazanacağım."

Abdulhamit Naif, "Yarışmaya çok iyi çalışıp hazırlandım. Yarışma süresi çok iyiydi, çok iyi geçti. Sonuçları bekliyorum. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na da teşekkür ediyorum."

Ela Demir, "Yarışma çok güzeldi. Katılmayanlara da gelecek sene katılmalarını tavsiye ederim. Bunda kaybeden yok. Bu yarışmada kazanmak önemli değildir. Önemli olan Hazreti Muhammed (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını öğrenmektir."

Çocuklardan Ceylin Ceylan, Aleyna Çatık, Habil Kartal da, siyer yarışmasına ilk defa katıldıklarını ve sınavın kolay olduğunu söylediler.

Büyükler de en az çocuklar kadar heyecanlıydı

Siyer yarışmasına katıldığını ve herkese de katılmalarını tavsiye eden Sadık Boran, "Çok güzel bir yarışmaydı. Peygamber Efendimizin hayatını anlamak ve öğrenmek çok güzel bir şey. Programı düzenleyenlere de teşekkür ediyorum." dedi.

Yarışmayı düzenledikleri için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Abdulhadi Yılmaz, kaybedeni olmayan yarışmaya herkesin önümüzdeki senelerde de katılmalarını tavsiye etti.

Yarışmaya oğlu ile birlikte katılan Abdulyaşar Yaşar, "Peygamber Efendimizi tanımak, bilgilerimizi yenilemek için bu yarışma çok güzel oldu. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Sorular kısa olsaydı daha iyi olurdu"

Yarışmanın güzel geçtiğini belirten Mehmet Kuyuk, "Her şeyden önce en azından bilgi edindik. Her sene yapılması çok güzel. Yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Sorular çok uzundu. Soruları okuyana kadar bir sürü zaman geçiyor. Sorular kısa olsaydı daha iyi olurdu." şeklinde konuştu.

"Böyle güzel bir yarışma yapıldığı için katılma kararı aldık" diyen Sinem Çelik, ilk defa katıldım. Özellikle gençlere yönelik olarak bu yarışmanın yapılması çok iyi. Hem yarışma hem de Peygamber Efendimizin hayatının öğrenilmesi için bence çok güzel bir etkinlik olmuş. Yetişkinlerin soruları biraz zordu." dedi.

"Yarışma sayesinde çok şey öğrendik"

Yarışmaya katılan İbrahim Avcı, "Allah Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan razı olsun. Her sene bu yarışmayı düzenliyorlar. Gerçekten çok güzel bir şey. Buraya gelen insanlar bir ayet bir hadis öğrenseler bu çok büyük bir şey olur. Birçok insan bu okulda yarışmaya katıldı. Allah hepsinden razı olsun. İnsan hem bilgilerini tazeliyor hem de Allah Resulü ve sahabenin hayatını az da olsa öğrenilebiliyor." ifadelerini kullandı.

"En büyük gaye Allah Resulünü tanıyıp hayatını yaşamaktır"

Yarışma ile gayelerinin Allah Resulünün hayatını öğrenip hayatlarına tatbik etmek olduğunu söyleyen Abdulkadir Aktaş şöyle konuştu:

Bu yarışma ile hem bilgilerimizi hem de Allah Resulünün hayatını öğreniyoruz. Gayemiz, O'nun hayatını hayatımıza tatbik etmektir. En büyük gaye Allah Resulünü tanıyıp hayatını yaşamaktır. Onun için bu yarışmaya katıldık. Yarışmayı televizyondan öğrenip katıldık. Sorular çok kaliteli hazırlanmıştı. Bizi zorlayan tek şey kitapta geçen isimlerdi. İsimler kafamızı karıştırıyordu. Geri kalan her şey çok güzeldi.

"El ele vererek bu din için çalışmalıyız"

Yarışmaya katılan Muhammed adlı vatandaş ise duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

"Yarışma çok güzeldi. İslam için, ümmet için çok güzel bir şey. Allah her zaman bunu bize nasip etsin. Çocuklarımızla birlikte Allah Resulünün hayatını öğrenip bilinçleniyoruz. 56 yaşındayım ve şimdiye kadar böyle bir kitap okumamıştım. Ancak son iki yıldır Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğim için çok gururluyum. Şimdi nasıl yapmam gerektiğini nasıl hareket etmem gerektiğini biliyorum. Peygamberimizin ne mücadeleler verdiğini, insanlardan ne tür eziyetler gördüğünü, başına toprak saçıldığını öğrendim. Şimdiye kadar bilinçsizdik. Artık devletin de bu işe destek vermesi gerekiyor. Cumhurbaşkanının da bu işe destek vererek daha büyük organizasyonlar yapılmasını istiyoruz. Siyasetçiler siyaset yaparken dinimizden geri kalıyoruz. Bugün Gazze'ye bombalar yağıyor ama biz burada keyif çatıyoruz. Ama Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke halkından çok zulüm gördü. O'nun hayatını okudukça daha çok bilgileniyor, daha fazla ilerliyoruz. Peygamberimiz bu din için çok mücadele etmiş. Bizim de el ele vererek bu din için çalışmamız gerekir." (Nizamettin Aşkın-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir