• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Esenler'de Siyer Yarışması heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şirin Güneş - Doğruhaber

Milli Eğitim Bakanlığı izniyle gerçekleştirilen sınav, Esenler Güzide Özdilek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde 78 il 254 ilçe ve bağlı beldelerde, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Siyer Yarışması'nın 2020 yılı oturumu gerçekleştirildi.

O'nu Oku O'nu Yaşa” sloganıyla düzenlenen yarışma hakkında Peygamber Sevdalıları Vakfı Esenler Temsilciliği Başkanı Mahsum Altun gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sadece Esenler’de yüzlerce gencin yarışmaya katıldığını belirterek, yarışmacıların aileleri de düşünüldüğünde bunun binlerce bir kitlenin Hazreti Muhammed’in hayatına odaklanması demek olduğuna dikkati çekti. Kendileri için yarışmanın bunun bir vesilesi olduğunu aktaran Altun, “Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcılarının zamanlarını Efendimiz’in örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı ya da Siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir” ifadelerini kullandı.

O'nu Oku O'nu Yaşa Yarışması’ndaki en önemli amacımız bir gencimize daha Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) hayatını bir gencimize daha ulaştırmak olduğunun altını çizen Altun, “ Efendimiz aleyhisselam, Allah‘a ve ahiret gününe iman eden ve Rabbini çokça zikreden müminlerin en güzel örneği, önderi ve rehberidir. O, bir masal kahramanı değil O hayatın tüm zorluklarına göğüs germiş kutlu bir elçidir.

O, bizim içimizden biri, sıkıntıya uğramamıza üzülen, bizim için endişe eden, bize şefkat ve merhamet gösterendir. O, ‘ben sizin babanız gibiyim‘, diyerek bizi kendisinden ayırmayan, omzunda kerpiç taşıyan, açlıktan midesine taş bağlayandır. O, Allah’ın üzerine yemin ettiği yüce hayatın sahibi, ilahi kelamın ete kemiğe bürünmüş halidir. Onu sevmek, ona tâbi olmak, onun davasını anlayabilmek onun hayatını en güzel şekilde öğrenmekle mümkündür. Hayatta en güzel şey, Allah ve Rasulü’nü bilmek ve Müslümanca düşünüp Müslümanca yaşamaktır. 'O'nu Oku O'nu Yaşa' Yarışmasına katılan bütün genç kardeşlerimize Sevgili peygamberimiz (sas)’in izinde bir ömür niyaz ederim” dedi.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir