• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
Antalya’da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Antalya’da 7’den 70’e her yaştan katılımın olduğu yarışmada kadın ve erkekler için ayrı ayrı sınıflar belirlendi. Adaylar kategorilere göre "Peygamber Zamanına Bir Yolculuk" ile "Son Peygamber Hazreti Muhammed'in Hayatı" isimli kitaplardan sorular yöneltildi.

Siyer Yarışmasına katılım gösteren vatandaşlardan İsmail Kaya, “2-3 aydır Siyer Yarışmasına hazırlanıyoruz. Hazırlıklarımız çok güzel geçti. Sorulan soruların biraz uzundu. Soruların kısa tutulması daha güzel olur. Emeği geçenlerden teşekkür ederiz.” dedi.

Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ederek başlayan Yılmaz Güvener, “Siyer yarışmasına geçen sene de sınava katılıp az bir farkla umre ödülünü kaçırdım. Bu sene inşallah çıtamızı yükselttik. Allah-u Teâlâ yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı çalışanlarından razı olsun. Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Siyer kitaplarını 2-3 defa okuduklarını belirten çocuklardan Meryem Yumlu, Rahime Karabulut, Şevval Tarcan, Zehra Altınbıçak, Seyfullah Şimşek ile Abdullah Azam Çağap, yarışmaya katılarak Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiklerini ve hediye kazanacaklarını söylediler.  

Yapılan yarışma sonrası bilgi veren Antalya Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Abdurrezzak Çelik, “Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği Siyer Yarışması bu yılda elhamdülillah tertiplenmiş bulunuyoruz. Türkiye geneli her yerde olduğu gibi Antalya’mızda da yarışmaya elhamdülillah rağbet çok iyiydi. Antalya merkezde iki merkezde sınav yaptık. Alanya, Manavgat, Kumluca gibi Antalya’nın ilçelerinde de sınavı düzenledik. O’nun ahlakıyla ahlaklanmayı O’nun öğretileriyle yaşamayı gaye edinmiş olarak bizlerde Antalyalılar olarak Peygamber Efendimizin hayatını hayatımızda yaşayıp yaşattıracağız inşallah. Her sene olduğu gibi ayrı bir kaynak ayrı bir kitaptan Hazreti Peygamberin hayatını ülkemizde anlatmaya ve okutturmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir