• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2309.78
  • ...
Kamuda Neoliberal Dönüşüm Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Basın açıklamasını okuyan Eğitim İlke-Sen Genel Başkanı Doğan Özlük, Türkiye`nin son 30 yıldır tamamen neoliberal politikalara teslim olduğunu, eğitimin ve sağlığın piyasalaştırıldığını söyledi ve "Eğitim ve sağlık gibi en temel alanların hızla sermayenin kâr tutkusuna devredilmesi, halkın bu temel haklara güvenceli ve parasız ulaşmasını engelliyor, problemli hale getiriyor. İnsanın en temel hakkı olan ve sosyal devlet ile garanti edilmesi gereken eğitim ve sağlık gibi hakların piyasa koşullarına terk edilmesi uygulanan politikaların vahşi yüzünü daha iyi göstermektedir." dedi.
 
 Özelleştirme politikalarını da eleştiren Özlük, son ihalelere dikkat çekerek, otoyol ve köprülerin halkın vergileriyle yapıldığı halde önce gişe konularak halkın soyulduğunu şimdi de tatlı kârlar bırakan yol ve köprülerin sermayeye peşkeş çekildiğini ifade etti. Özlük, yol ve köprü satışlarının iptal edilmesini istedi ve konuşmasını "Soygunun, yağma ve talanın önünü açan ey iktidar sahipleri, Allah`ın ve halkın gazabından sakının! Gün gelir halk, o soygun gişelerinizi haramileriyle birlikte o yollardan söker alır, parçalar. Yerel ve küresel efendilere halkın alın terini, sağlığını, eğitimini, fabrikasını, suyunu, ırmağını peşkeş çekerek hizmet etmenin sonu yoktur, bilesiniz. Halktan çaldıklarınız mutlaka sizi boğar. Yol yakınken bu zalim uygulamalardan vazgeçin. Unutmayın ki Allah zulüm ve kötülükten sakındırır, adaleti emreder." sözleriyle bitirdi.
 
Eylem boyunca "Deli Dumrul Düzeni! Köprüler, Yollar Sermayenin; Halk Müşteri!" ile "Sağlıkta Dönüşümle Hastaneler Ticarethane, Hastalar Müşteri, Emekçiler Güvencesiz!" pankartları ve "Hastanelerde CEO İstemiyoruz, Nasıl Olur da Halkın Yolunu Köprüsünü Satarsınız, AKP-Koç-Ülker Yolumuzdan Köprümüzden Çekilin, Parasız Sağlık Parasız Eğitim, Sağlıkta Eğitimde Piyasalaşmaya Hayır, Şirket Değil Hastane, Yollar Köprüler Halkındır Satılamaz" dövizleri taşınırken "Kahrolsun Kapitalist Yağma Düzeni, Yollar Halkındır Satılamaz, Köprüler Halkındır Satılamaz, Köprü Satışı İptal Edilsin, Yolların Satışı İptal Edilsin, Parasız Eğitim Parasız Sağlık, Sağlık Hizmeti Satılamaz, Allah Adaleti Emreder, Sağlık Satılık Hastalar Müşteri, Yağma Talan Yetti Artık Erdoğan" sloganları atıldı, tekbir getirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir