• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Diyarbakır'da Siyer Yarışması adayları zorlamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde 78 il 254 ilçe ve bağlı beldelerde, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Siyer Yarışması'nın 2020 yılı oturumu gerçekleştirildi.

Diyarbakır ilinde de 7'den 70'e binlerce vatandaş Siyer Yarışması'na katılım gösterdi.

Sınav sonrası duygularını paylaşan katılımcılar, yarışmanın çok zor olmadığını, açık ve anlaşılır olduğunu söyledi.

Siyer Yarışması'nda çıkan soruların kaynağını oluşturan 'Yarışma kitabını' baştan sona birkaç kez bitirdiklerini belirten Diyarbakırlı katılımcılar, yarışmaya hazırlanırken çok çalıştıklarını ve önemli yerleri not aldıklarını söyledi.

Kaybedeni olmayan yarışmaya giren katılımcılar, yarışmayı kazanmamaları durumunda üzülecek bir şeyin olmadığını belirterek kendilerine verilebilecek en büyük ödülün de Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmeleri olduğuna dikkat çekti. 

 

"Sınav güzel geçti ve çok zor değildi"

Siyer Yarışması'nın zor olmadığını söyleyen Muhammet Özgel, "Sınav güzel geçti. Çok zor değildi. İnşallah istediğim hedefi kazanırım. Sınavda umre ödülünü kazanmak istiyorum. Umre ödülünü alıp kutsal topraklara gitmek istiyorum. Siyer sınavı bizim için öğretici oldu. Sınav sayesinde birçok bilgi öğrendik." ifadelerini kullandı.

Siyer Yarışması'na hazırlanırken önemli yerlerin özetini çıkardığını belirten İbrahim akın, "8'inci sınıfa gidiyorum. Ben 2'nci kategoriden siyer sınavına girdim. Sınav orta derecedeydi. Ne çok zor ne de çok kolaydı. Siyer sınavına hazırlanırken Peygamberimizin hayatını anlatan kitabı 2-3 kez okuyup bitirdim. Daha sonra okuduğum kitabının özetini çıkarıp çalıştım. Önemli yerleri ezberledim." diye konuştu.

"Siyer Sınava girmemdeki en büyük amaç, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmekti"

Kaybedeni olmayan yarışmaya hazırlanırken Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek asıl hedefi olduğunu söyleyen Nurullah Demir, "Sınav genel anlamada kolaydı. Birkaç soru tek zordu. Sınava çalışırken zorlandığım konuları tekrar tekrar okuyup aklımda kalması için çaba gösterdim. Siyer sınavına girmemdeki en büyük amaç, Peygamber Efendimizin hayatını daha güzel bir şekilde öğrenmekti. Buradan sınava girmeyen arkadaşlarım için şunları söylemek istiyorum. Bu tür sınavlara girmek için daha hassas olmaları gerekiyor ve hazırlıklarını bu yönde yapmaları gerekiyor. Ayrıca sınav çok kolaydı. Sınav sürecinde Peygamber Efendimizin hayatını öğrenme noktasında kendilerine kazanç sağlanmış olacaktı." ifadelerini kullandı.

Yarışma süresinin soruları çözmek için yeterli olduğunu belirten Ammar Zeren, "Sınav Güzel geçti.  Sınavda çok fazla zorlanmadım. İnşallah üst sıralarda bir hedef bekliyorum. Sorularda kolay olduğu için zorlanmadım. Sınav kitabını da 2-3 kez okudum. Sınavda sorulan 60 soruydu sınav süresi de idealdi. Sınavda Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Peygamberimizin hayatından ders aldım ve onun güzel ahlakından etkilendim. Sınava katılma sebeplerimde en önemlisi ise Peygamber Efendimizi daha çok tanımaktı." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin mucizelerini, faziletini ne kadar güvenli biri olduğunu öğrendim"

'Siyer Yarışması hazırlık kitabı'ndan öğrendiklerini hayatına uygulayacağını belirten Yusuf Zeren, "Sınav çok kolaydı ve güzel geçti. Sınava hazırlanırken sınav kitabını 3 kez bitirdim. Siyer sınavına hazırlandığım kitapta Peygamberimizin hayatını öğrendim. Zaten peygamberimizin hayatını daha önce biliyordum. Sınav sayesinde daha çok pekiştirdim. Ayrıca sınavı kazanamasam da üzülmeyeceğim çünkü Peygamberimizi her anlamıyla bilmiş olmak en büyük ödüldür. Öğrendiklerimi de inşallah hayatımda uygulayacağım." temennisinde bulundu.

Hazreti Muhammed'in hayatından birçok şeyi öğrendiğini söyleyen Yahya Bulut, "Sınav çok iyi geçti. Bazı soruları anlamasam da sınav kolaydı. Siyer sınavına hazırlanırken özellikle okuduğum yerleri anlayarak çalışıyordum. Birkaç kez sınav kitabını okudum. Okuduğum kitapta Peygamberimizin hayatını öğrendim. Peygamberimizin mucizelerini, faziletini ve savaşlarda ne kadar güvenli biri olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

"Siyer Sınavı çok öğretici ve kolaydı"

Siyer Yarışmasının öğretici olduğunu belirten Medine kurt, "Sınava ödül almak için girmedim. Sınavım da çok iyi geçti. Sınava hazırlanırken Peygamberimizin hayatını öğrenmek için çaba gösterdim. Sınava hazırlandığım kitap çok güzel bir kitaptı ve herkese okumalarını tavsiye ediyorum. Katılmayan arkadaşlarım için de gerçekten çok üzüldüm. Çünkü sınav çok öğretici ve kolaydı." dedi.

Siyer Yarışması ile Peygamber ahlakını kazanacaklarını söyleyen Ceylenur Eda Taş, "1'inci kategoriden sınava girdim. Sınava girmemdeki amacım; Peygamberimizin hayatını öğrenmek ve dinimizi öğrenmekti. Sınavım da güzel geçti. Sınava girmeyenler şayet sınava girmiş olsalardı dinimizi tam öğrenirlerdi. Peygamber Efendimizin hayatını tam öğrenmiş olacaklardı ve Peygamberimizin ahlakı ile büyürlerdi." şeklinde konuştu. (Cihat Altun/Ramazan Zeren/Gıyasettin Tetik/Bilal Kaymaz-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir