• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
​Görme engelliler: Peygamber Efendimizi sevdiğimiz için Siyer Yarışmasına için katıldık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde 9'uncusu düzenlenen umre ve 2 bin çeşit ödüllü Siyer Yarışması, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı yarışmaya görme engelliler de katıldı.

Sınava girecekleri kategorilerden kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek sınava hazırlanan, sınav günü ise kendilerine tahsis edilen ayrı sınıf ve birer yardımcı vasıtasıyla sınava katılan görme engellilerin sınav heyecanı dikkatlerden kaçmadı.

Sınava katılacakları okullara aileleri ile birlikte gelen görme engelliler, Hazreti Muhammed'e olan sevgilerinden dolayı bu sınava katıldıklarını ve bu sınava katıldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

2 yıldır bu yarışmaya katıldığını belirten Ayşenur Bozyılan, herkesin Hazreti Muhammed'in örnek hayatını öğrenmesi gerektiğini belirtti.

"Peygamber Efendimizi sevdiğim için yarışmaya katıldım"

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiğini belirten Bozyılan, "Ben geçen sene de bu yarışmaya katıldım ve bu yarışma vesilesiyle bir şeyler öğrenme fırsatı buluyoruz. Bu yarışmaya katılanlar bir hediye kazanmasa da Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek hepimizin için en büyük kazançtır ve siyer yarışmasına katılmayanların katılmalarını tavsiye ediyorum. Ben kitabı sesli bir şekilde dinleyerek okumuş oldum ve çok iyi anladım. O yüzden katılmayanların gelecek sene yarışmaya katılmalarını tavsiye ediyorum. Herkesin bir şeyleri öğrenmesine vesile olacağına inanıyorum. Hem Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek hem de şansımı denemek için bu yarışmaya katıldım. Çünkü Peygamber Efendimizin sevgisi dile getirilemeyecek kadar büyüktür. Hiçbir zaman ve hiç kimse Peygamber Efendimizin sevgisini dile getiremez. Gerçekten de Peygamber Efendimizin sevgisi çok büyük bir sevgidir. Zaten bu yarışmaya Peygamber Efendimiz sevdiğim için katıldım." dedi.

 

"Engelli olmak yarışmaya katılmaya engel değildir"

Engelli olmanın bu tür yarışmalara katılmaya engel olmadığını belirten Melike Nur Keskin de şunları söyledi:

Peygamber Efendimiz hayatı ile ilgili yarışmam çok iyi geçti. Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili yeni bilgiler öğrenmiş oldum. Kitap kayıtları başladığı zaman kaydımı yaptım ve daha sonra yarışmaya kadar çalışma fırsatım oldu. Bilgi edinmek ve Peygamber Efendimizin de örnek hayatını öğrenmek için yarışmaya katıldım. Engelli olmak yarışmaya katılmaya engel değildir. Herkes bu yarışmaya katılabilir ki engelli olanlar içinde kabartma ile okuma ve sesli kayıt imkanı da var. Bu yarışmaya katılmayanlara Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri için katılmalarını tavsiye ederim.

"Bu yarışmayı Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri noktasında herkese tavsiye ederim"

Bir ay önce geçirdiği trafik kazası sonucu ayağının kırıldığını ve bir aydır da yatalak olduğunu belirten Esma Erten ise, Hazreti Muhammed'e olan sevgisinden dolayı Siyer Yarışmasını kaçırmak istemediğini belirterek, "Peygamber Efendimizi çok sevdiğim için bu yarışmaya katıldım ve daha önce de okullar arası düzenlenen Siyer Yarışmasına katılmıştım. Yarışmaya katılan arkadaşlarıma başarılar diliyorum, inşallah kazanırlar. Sorulara fazla takılmadım, yarışmam çok iyi geçti. Sadece bir tane boşum var. Bu yarışmayı Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri noktasında herkese de tavsiye ederim." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir