• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Batmanlılar: Siyer Yarışmasının hem dünyada hem de ahirette kazancı var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tüm Türkiye’de Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O’nu Oku, O’nu Yaşa" adıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışmasına Batman’da yoğun katılım gösteren vatandaşlar, sınav sonrası duygularını İLKHA mikrofonlarıyla paylaştı.

Siyer Yarışmasının her yıl düzenlenmesini isteyen vatandaşlardan Abdülhalim Turgut, "Sorular çok güzeldi. Sorular bir Müslümanın şahsiyetini ortaya çıkaracak bir portre çiziyordu. Soruları yazanları tebrik ediyorum. Her yıl bu yarışmaya katılıyoruz. Yarışmaya zevkle katılıyoruz. Bütün vatandaşları bu tür etkinliklere davet ediyoruz." dedi.

"Yarışma sayesinde Peygamber Efendimizi daha fazla tanıyoruz"

Siyer Yarışması sayesinde Hazreti Peygamberi daha fazla tanıma fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Merve Yüksel, "Siyer Yarışması yapanlara öncelikle teşekkür ediyoruz. Çünkü bu yarışma sayesinde az çok Peygamber Efendimizi daha fazla tanıyoruz, Onun hakkında yeni bilgiler öğreniyoruz. Önemli olan kazanmamız değil. Önemli olan Peygamber Efendimizi daha fazla tanıyıp onu hayatımızın odak noktası yaparak hayatımızı ona göre şekillendirmektir. Bu tür yarışmalarda bunun için çok faydalı oluyor. Umreyi kazanmayı istiyorum." diye konuştu.

"Peygamber Sevdalılarının millete katkısı oluyor"

Yarışmanın kaybedeninin olmadığını dile getiren Mücahit Ak, şunları söyledi: "Öncelikle Allah Peygamber Sevdalılarından razı olsun. Her sene bu yarışmaya katılıyoruz. Kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Hem dünyada hem de ahirette kazancı vardır. Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz, hayatımızda uyguluyoruz. Peygamber Sevdalılarının millete katkısı oluyor. Yarışmadaki sorular gayet güzeldi. Bu tür yarışmaların her yıl devam etmesini çok istiyoruz. Bu yarışmanın önünün açılmasını istiyoruz."

"Yarışmadaki sorular çok güzeldi"

Yarışmanın düzenli bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirten Raife Kaya, "Siyer Yarışması çok güzel geçti. Geçen yıl da katılmıştım. Yarışmadaki sorular çok güzeldi. Evde kitabı iki sefer okudum. Peygamberimizin dinini daha fazla öğrenebilmek için yarışmaya katıldım. Tabi kazanırsam güzel olur. Bu yarışmanın her yıl olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kitap sayesinde birkaç öğüt de aldık"

Yarışmanın çok güzel geçtiğini ifade eden Sümeyye Daş, "Bu yarışmayı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu yarışma çok güzeldi. Bu yarışmayı kazanmayı hedefliyorum. Yarışmam çok güzel geçti. Kitabı çok kez okuyup tekrarladık. Kitabımız da çok güzeldi. Kitap sayesinde birkaç öğüt de aldık. İnşallah cennette Peygamberimizin komşusu oluruz." şeklinde konuştu.

"Burada kazanamasak bile öbür dünyada kazanıyoruz"

Muhammed Akbulut ise şunları söyledi: "Bu yarışmayı herkes kazanabilir, kolaydır. Ben de çok çalıştım. Burada kazanamasak bile öbür dünyada kazanıyoruz. Bu yarışmaya dördüncü kez girdim. Bu sene inşallah bir şeyler kazanırım. 3 ablamla birlikte yarışmaya girdik. Bu yarışma çok güzel. Bir şey kaybetmiyorsunuz."

Taha Yasin Yıldırım da herkesi Siyer Yarışmasına katılmaya davet etti.

Yarışmaya girmenin sevincini yaşadığını söyleyen Mehmet Nuri Selçik, "Bu Siyer Yarışması çok güzeldi, çok kolaydı. Geçeceğimi düşünüyorum. Yarışmaya geçen sene de girmiştim, gelecek sene de gireceğim. Ben, ablam ve kardeşim yarışmaya girdik. Bu yarışmada kaybetsem de diğer dünyada kazanacağım." diye konuştu.

Ayşenur Özel, "Yarışma güzel geçti, soruları kolaydı. Kitabı dört defa okuduk. Öğretmenimiz 6 defa okuyun demişti. Ama yine de biz elimizden geldiğince okuduk. Tablet veya bisiklet bekliyorum." açıklamasında bulundu.

Lorin Hacı ise şunları söyledi: "Yarışma Peygamberimiz ile ilgiydi. Kitabı dört defa okuduk, soruları kolaydı. Her sene yarışmaya katılıyorum, güzeldi. Ödül olarak tablet bekliyorum." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir