• DOLAR 32.528
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2490.428
  • ...
Viranşehir'de Siyer Yarışması gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Genci, yaşlısı, çocuğuyla büyük rağbet gören yarışma, 15 merkezde gerçekleştirildi.

Sınava bir saat kala katılımcıların okula akın etikleri gözlendi. Sınav saatine yakın okul girişinde kuyruklar oluşurken, yetkililer tarafından kimlik ve giriş kartları kontrol edilen katılımcılar salonlara alındı.

Yarışmaya ilişkin açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Viranşehir Temsilcisi Mehmet Kaya, "O'nu oku O'nu yaşa' temalı siyer sınavını Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirdik.  İlçemizde siyer sınavını 2'i merkez, 13'ü de köy olmak özere toplam 15 okulda yapıldı. Elhamdülillah katılım çok iyidir. Katılım sayısı binleri aştı. Tabi bunların içinde 7'den 70 kadar bütün kardeşlerimiz vardır. Sınav 1-2-3 ve 4 kategoriden oluşmaktadır. Bununla beraber 2 bine yakın hediyelerimiz olacaktır. Siyer sınavına katılan kardeşlerimizin görüşlerini aldıklarımızda kendilerinin çok memnun kaldıklarını ve çocuklarının bu gibi etkinlikler sayesinde din ve diyanetlerini öğrendiklerini söylüyorlar. Bizim de burada amacımız bu kardeşlerimize Hazreti Muhammed'in hayatını okutmak ve öğretmektir. Biz inşallah Peygamberimizi kendimize rol alırsak hem dünyamızı ve hem de ahretimizi memur etmiş oluruz." dedi.

Katılımcılardan Ali Sar, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlemiş olduğu siyer yarışmasına ailece kayıtlarımızı yaparak bugün de yarışmaya girdik. Bu yarışma ilçemizde her yıl oluyor. Gerçekten çok faydalı oluyor. Çocuklarımız, Peygamberin ve sahabenin hayatını okuyarak haberdar oluyorlar. Belki bu eğitimi biz evde çocuklarımıza veremiyoruz ama bu çocukların okudukları bu kitaplar sayesinde hem eğitim durumları hem de dinini öğrenme konusunda çok faydasını görüyoruz. Herkesin bu gibi yarışmalara kayıtlarını yapıp katılmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Enes Ertaş ise "Allah bu yarışmayı düzenleyenlerden razı olsun inşallah. Hakikatten bu ahir zamanda Hazreti Peygamberin hayatını öğrenmek bizim için çok önemli bir şeydir. Allah'ın ayetinde de buyurduğu gibi Rasulullah bizim için en güzel örnektir. Ve bu güzel örneği bize sunan Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah razı olsun." dedi.

Öğrenci velisi Emrullah Kahraman da şunları söyledi: "Peygamber Sevdalıları Vakfı bizim görevimizi üstlenmişler. Bizlerin çocuklarımızla o kadar uğraşacak vakti yok. Elhamdülillah bu gibi siyer yarışmaları sayesinde çocuklarımız din ve diyanetlerini öğreniyorlar." (Sabri Acet-İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir