• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
​Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı açıkladı Siyer sınavına kaç kişi katıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

​Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Yahya Ograş, tüm olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Türkiye genelinde yapılan sınava katılanların sayısını da açıkladı.

"Çocuklarımızın gözlerinde bir heyecanın parıldadığını gördüm"

Ograş, sorunsuz bir şekilde Siyer Yarışmasını gerçekleştirdikleri, yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti. Ograş, "Belki Diyarbakır olarak bahardan bir gün yaşıyor olabiliriz fakat özellikle Anadolu'nun bir çok yerinde çok çetin kış şartları var. Bu hava muhalefetlerine rağmen kardeşlerimiz kendi il, ilçe ve beldelerinde bu sınavı yapmaya çalıştı." ifadelerini kullandı. "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganı ile yola çıktıklarını belirten Ograş, "Gerçekten de Hazreti Muhammed'in hayatını, öğretilerini, yaşam tarzını kendi hayatımıza pratize etme amaçlı böyle bir sınav yapıyoruz. Bu sınavın bu manada ümmet için hayırlar getirmesini diliyorum. Güzel ve heyecan verici bir çalışma. Diyarbakır'da değişik okulları gezdim. Sınav başlamadan önce ciddi bir talebin olduğunu, çocuklarımızın gözlerinde bir heyecanın parıldadığını gördüm. Bu gerçekten de bizi çok sevindiriyor. Çalışma azmimizi daha da kamçılıyor." şeklinde konuştu.

"Sınava 200 bin kişi katıldı"

Türkiye geneli gerçekleşen katılıma ilişkin bilgi aktaran Ograş, "Türkiye geneli olarak 78 il ve 254 ilçe ve beldelerde sınav yapıldı. Sınav tabi ki doğal olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi yoğun bir taleple gerçekleşiyor. Bu sene 200 bin kişilik katılım söz konusudur. Tabi ki bu sınavı özellikle 7'den 70'e herkesin katılımını sağlamak amaçlı sosyal medya üzerinden tagımızı arttırdık." diye ekledi. Ograş, "Bizim için esas olan özellikle bu sınavın bilgilerini, öğrendiklerimizi okuduğumuz kitapları yani siyeri hayatımızın merkezine taşımaktır. Eğer bunu hayatımıza yansıtabilirsek ne mutlu bize, nitekim temel hedefimiz de budur." dedi.

"Sonuçlar 15 gün içerisinde açıklanacak"

Ograş, "Daha önceki yıllarda olduğu gibi sınav sonuçları 15 gün içerisinde açıklanacak ve katılımcıların telefonlarına SMS olarak iletilecektir. Onun için bu konuda herkes beklesin, güzel ve hayırlı sonuçlar alacaklar. Hem kendileri hem de aileleri sevinmiş olacaklar." (Ramazan Zeren/Cihat Altun-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir