• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Malatya'da da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması, Malatya’da 4 ayrı merkezde yapıldı. 7 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği yarışmaya, Malatya’da yüzlerce kişi katıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Malatya Temsilcisi Harun Şahin, yarışmayla ilgili bilgi verirken, sınava katılan adaylar ise duygularını paylaştı.  

Yarışmanın 4 kategoriden oluştuğunu aktaran Şahin, 1 ve 2’nci kategori Gazi İlkokulu'nda, 3 ve 4’üncü kategori ise Atatürk Ortaokulu'nda yapıldığını söyledi.

Her yaştan yarışmaya katılımın olduğunu söyleyen Şahin, "İnşallah hem umre ödülü hem de güzel hediyeler kazananlar olur. Tabi önemli olan Siyer Yarışması'nın manevi havasını tatmaktır. Amaç ve gayemiz gençlerimizi manevi bir atmosfere sokmak, Allah Resulü'nün (sallallahu aleyhi vesellem) hayatından bir şeyler öğrenmek ve hayatında tatbik ederek insanlara da aktarmaktır. Ahlaki yozlaşmanın fazlalaştığı ve gençlerin vakitlerini internet kafeler de geçirdiği bir dönemde kitap okuma alışkanlığını gençlerimize kazandırmak ve Allah Resulü'nün (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını ve sahabelerin hayatını öğrenmek ve gençlerimizin temiz bir ahlaka sahip olmaları için uğraş veriyoruz." dedi.

"Önemli olan herkesin siyer okumasıdır"

Siyer Yarışması'na ilk defa katıldığını dile getiren 57 yaşındaki Mehmet Özer, kitabı 2 defa okuduğunu söyledi.

Özer, "Bu sınav sayesinde Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) yaptığı savaşlar, gazveler, müşriklerle yaptığı mücadele yani onun hayatını okuyup öğreniyoruz. Önemli olan herkesin kitabı okumasıdır. Peygamber efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatının öğrenmesi, sahabelerin hayatının öğrenmesi bilgi sahibi olunması biz Müslümanlar açısından çok önemlidir. Bu sınavı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. İnşallah umreyi kazanır ve giderim herkese de dua ederim." şeklinde duygularını paylaştı.

"Umre ödülünü kazanmak için sınava girdim"

Umre ödülünü kazanmak için yarışmaya katıldığını söyleyen Muhammed Yusuf Karaaslan, "Allah (Celle Celaluhu) yardım ederse İnşallah umre ödülünü kazanacağım ve Allah (Celle Celaluhu) için umreye gideceğim. Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını bilmeyen bir Müslüman olamaz. Tabi sınav kitabını okuyarak daha da bilgilendik." dedi.  

Sınava çok iyi çalıştığını belirten Enes Sekman, umre ödülünü kazanmayı hedeflediğini söyledi.

"Tatlı ve heyecanlı bir rekabet olacak"

Berivan Kurtay da duygularını şöyle paylaştı: "Umreye gitme heyecanıyla sınava giriyoruz. Tabi herkes en iyi şekilde hazırlanmıştır herkese başarılar diliyorum. Herkesin yeniden Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını konu alan kitabı okumaları çok güzeldir. Bu vesileyle manevi duygular tekrar canlanıyor. Kitabı bir kere okumaya fırsat buldum gerçekte de güzeldi."

"Peygamber Efendimizin hayatını okumak ve yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu"

Siyer Yarışmasına katılmanın güzel bir duygu olduğunu ve kitabı 2-3 defa okuduğunu belirten Güler Korkmaz, "Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını okumak ve yaşamak gerçekten çok güzel bir duygu… İlla kazanmak amacıyla değil, bu güzel atmosfere katılmak için kaydımı yaptırmıştım. O kadar güzel bir duygu ki anlatacak kelime bulamıyorum." diyerek yaşadığı sevinci dile getirdi.

Ailece Siyer Yarışması'nın yapıldığı okula geldiklerini söyleyen Mahmut Önder, bu tür sınavlarda katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini dile getirdi. 

Yarışmaya katılan 4’üncü sınıf öğrencisi Hatice Aktaş ise "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını pek bilmediğim için bu sınava katıldım. Kitabı 7-8 defa okudum hedefimde bilgisayar kazanmak var inşallah kazanacağım." diye belirtti. (Mehmet Aslan-İLKHA)   

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir